Kuzey Irak'a operasyon: 14 terörist etkisiz hale getirildi

Kuzey Irak'a operasyon: 14 terörist etkisiz hale getirildi

Kuzey Irak'ın Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 14 terörist etkisiz hale getirildi. Harekata ilişkin de görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı. Milli Savunma Bakanlığı ayrıca PKK'ya karşı yurt içinde ve Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonlar kapsamında, 4 Nisan'dan bugüne toplam 154 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
Bu çerçevede dün gece Zap bölgesinde 14 teröristin girdikleri mağarada hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildiren Zincir, harekata ilişkin görüntüleri basın mensuplarıyla paylaştı.
 
MSB'nin açıklamaları kısaca şöyle: 

"4 Nisan 2019 tarihinden bu güne kadar PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile yürütülen operasyonlarda toplam 154 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonlarda 43 silah, 5 ağır silah, 15 bin 450 hafif silah mühimmatı, 752 ağır silah mühimmatı, bin 829 kilogram patlayıcı madde ile 50 el bombası ele geçirilmiştir. 56 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, teröristler tarafından kullanılan 118 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak imha edilmiştir. Azim ve kararlılıkla icra edilen bu operasyonlar ile PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde örgütün hareket ve eylem kabiliyeti önemli ölçüde kısıtlanmıştır. 

7 gün 24 saat esasına göre sürdürülen hudut güvenliği tedbirleri çerçevesinde PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyonlar neticesinde 404 kilogram kaçak akaryakıt, 297 bin hap, 129,5 kilogram uyuşturucu, 4 bin 650 paket kaçak sigara ve 35 kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir.

16 BİN PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar toplam 16 bin 540 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirilmiş, 6 bin 154 personel hakkında adli ve idari süreç devam etmektedir."

Öte yandan OHAL'in kalkmasından bugüne kadar Bakan onayı ile bin 425 personel hakkında ihraç işlemi gerçekleştirildiğini, 150 emekli personelin rütbelerinin geri alındığını belirten Albay Tamer Zincir, kararlılıkla yürütülen bu mücadele ile içerideki hainler temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin güç ve etkinliğinin artmaya devam ettiğini vurguladı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN