Lavrov: Irak'ı işgal etmeleri sırasında yaşananları anımsattı

Lavrov: Irak'ı işgal etmeleri sırasında yaşananları anımsattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD'nin Suriye'ye yönelik füze saldırısını bir "provokasyon olarak nitelendirdi ve ABD ile ilişkilerde tamir edilemez zararlar vermeyeceğini umduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, füze saldırını "tamamen uydurulmuş bir bahaneyle yapılmış saldırgan bir eylem" olduğunu ifade ederek, her şeyin ABD ile İngiltere ve diğer bazı müttefiklerinin 2003 yılında uluslararası hukuku ciddi şekilde ihlal ederek BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan Irak'ı işgal etmeleri sırasında yaşananları anımsattığını söyledi.

GEREKÇE KOYMAYA TENEZZÜL ETMİYORLAR

Lavrov, dönemin Dışişleri Bakanı Colin Powell'in küçük bir şişede şarbon mikrobunu göstermesine atıfta bulunarak, "Ancak o zaman en azından bazı maddi kanıtlar ortaya koymaya çalışmışlardı. Şimdi ortaya hiçbir gerçek koymaya bile tenezzül etmiyorlar" dedi.

Rus bakan ayrıca, ABD'nin bu saldırıyla dikkatleri İdlib'i kontrolü altında tutan eski El Nusra, yeni adı Şam'ın Fethi olan İslamcı grubun eylemlerinden uzağa çekmek istediğini öne sürdü.

Lavrov ayrıca ABD'nin füze saldırısında hayatını kaybedenler arasında Rus vatandaşlarının olmadığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN