Le Figaro'dan Mansur Yavaş yorumu: 2023 için en tehlikeli rakip

Le Figaro'dan Mansur Yavaş yorumu: 2023 için en tehlikeli rakip

Mansur Yavaş'la ilgili bir haber hazırlayan Le Figaro gazetesi, "Yavaş birkaç ay içinde Türkiye'nin başkentinde devrim yaptı. Erdoğan için 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde tehlikeli bir rakip olarak ortaya çıktı" iddiasında bulundu.

Fransız Le Figaro gazetesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerine, "Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan'ı sarsan adam" başlıklı haber yayınladı. "Bu bir insan hikâyesi olduğu kadar bir şehrin hikâyesi" ifadeleriyle başlayan haberde gazete, Yavaş dönemi öncesi Ankara'yı "Betonlarla dolu, cazibesiz bir başkent" olarak nitelendirdi.

Haberde, Yavaş'ın 2013'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en ciddi rakibi olduğu ileri sürüldü.

T24'ün aktardığına göre, Yavaş'ın Ankara'dan "modası geçmiş yapıları, dev dinazor heykellerini" kaldırdığı belirtilen haberde, başkente bisiklet pistler, park süslemeleri, yenilenebilir enerji ve demokratik katılımın getirildiği anlatıldı. 

Haber için Le Figaro'ya konuşan Yavaş, "Ankara'da yıllar boyuncu kişisel çıkarlar halkın çıkarlarının önüne koyuldu. Ankara'ya hakkını geri vermenin zamanı" dedi.

Yavaş, kendisinden önceki yönetimin görevden ayrılmadan önce "büyük bir temizlik" yaptığını söyledi ve "Arşivler kayboldu, envanterler, AKP'ye yakın inşaat şirketleriyle imzalanan anlaşmalar..." diye ekledi. 

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Göreve başladığımda, önümde 2 milyar dolarlık borç vardı. Tamamlanmamış bir metro projesi için hiç ödeme yapılmadığını tespit ettik. Bizim 500 milyon dolar ödeme yapmamız gerekiyordu. Bugüne kadar geçmiş döneme dair yolsuzlukla ilgili 50'ye yakın soruşturma ve yasal süreç başlattık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN