Le Pen'den kızı Marine'e "yeni parti" kurma tehdidi

Le Pen'den kızı Marine'e "yeni parti" kurma tehdidi

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin, ihraç edilen eski lideri Jean-Marie Le Pen, kızı Marine Le Pen'e ültimatom verdi.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin ihraç edilen eski lideri Jean-Marie Le Pen, 2011 yılında görevini devrettiği kızı Marine Le Pen'i başka parti kurmakla tehdit etti. Kamuoyuna açık mektup yazan 87 yaşındaki Jean-Marie Le Pen, kızını hareketin birliğini sağlamaya çağırdı.

Daha önce beş kez Fransa'da başkanlık için aday olan Le Pen, 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çekerek, eğer Marine Le Pen hareketin birliğini sağlayamazsa kendisinin Ulusal Cephe partisinin dışında aşırı sağı birleştirmek için harekete geçeceğini bildirdi.

Partisinden ihraç edilmeden önce Ulusal Cephe'nin onursal başkanı olan Le Pen, parti içinde potansiyel adayların ortaya çıkmasının partinin 2017 seçimlerindeki şansını azaltacağını savundu.  Le Pen, "Ulusal Cephe'nin geniş ulusal çizginin omurgası olmasına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Jean-Marie Le Pen, yaklaşık altı ay önce partisinden ihraç edilmiş, kararın, Le Pen'in parti lideri kızı ve diğer yöneticilerle yaşadığı sorunlar sonucunda alındığı bildirilmişti.

FRANSA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN