Libya'da ilk esir takası gerçekleşti

Libya'da ilk esir takası gerçekleşti

Birleşmiş Milletler (BM) ve Libya, Cenevre’de imzaladıkları ateşkes anlaşmasının bir parçası olan BM aracılığında esir takasının başlatıldığını söyledi.

ENSAR TEKİN | KARAR.COM

Libya'daki BM Destek Misyonu'na (UNSMIL) göre, ortak bir askeri komite tarafından denetlenen ilk mahkum grubunun değişimi Cuma günü güneybatıdaki el-Shwayrif köyünde gerçekleşti.

BM aracılığında ülke genelinde tüm savaş esirlerinin takas edilmesini içeren bir ateşkes anlaşması imzaladı. BM Destek Misyonu (UNSMIL), tarafların kaç tutsağı serbest bıraktığına dair ayrıntı vermezken, tarafların ateşkes anlaşmasının uygulanmasını hızlandırmaya yönelik çağrıda bulundu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (GNA) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, serbest bırakılan mahkumların fotoğraflarını Twitter'dan paylaşarak olayı doğruladı.

Başkent merkezli hükümetle ittifak halinde olan silahlı bir grup olan Trablus Koruma Birimi de mahkum değişimini gösteren 31 saniyelik bir video yayınladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR'DAN LİBYA'YA ZİYARET

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, Savunma Bakanı Hulusi Akar, savaştan zarar gören ülkedeki Türk birliklerini teftiş etmek üzere üst düzey komuta kademesiyle birlikte Libya'ya gitti.

Planlanmamış ziyaret, Hafter güçlerinin UMH'ye destek veren Türk güçlerini 'ülkeden kovmaya' çağırmasının ardından gerçekleşti.Türk parlamentosu Libya'da asker gönderilmesini 18 ay uzatan bir önergeyi kabul etti.

LİBYA'DA NE OLMUŞTU?

Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin NATO desteğiyle devrilmesinin ardından ülke kaosa sürüklendi.Ulusal Mutabak Hükemeti (UMH) ile doğudaki Hafter güçleri arasında Trablus'u ele geçirmek için aylar süren çatışmalar başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN