Ligde yeni lider Galatasaray | Galatasaray - Beşiktaş: 2-0

Ligde yeni lider Galatasaray | Galatasaray - Beşiktaş: 2-0

Medipol Başakşehir’in puan kaybettiği haftada Galatasaray, Süper Lig’de liderlik koltuğunu devraldı. Evinde Beşiktaş’ı 2-0’la deviren Sarı-Kırmızılılar, ilk golünü taç tartışmaları eşliğinde Henry Onyekuru’nun ayağından buldu. Karşılaşmanın sonucunu belirleyen sayı ise Fernando’dan geldi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.Sarı-Kırmızlı ekibin gollerini Henry Onyekuru (44) ve Fernando (54) kaydetti.

11. dakikada Galatasaray savunmasında paslaşmalar sonrasında top ceza sahası içindeki Fernando’da kaldı. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı uzaklaştıramayınca baskı yapan Hutchinson topu kaptı. Ancak zamanında kalesini terk eden Muslera yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu. 34’te ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Sarı-Kırmızılı takım atağında Feghouli’nin pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru, soldan ceza sahasına girdi. Vida’dan sıyrılan Nijeryalı futbolcunun karşı karşıya vuruşunda kaleci Karius’un müdahale ettiği meşin yuvarlak kornere çıktı. 44’te Galatasaray öne geçti. Ev sahibi ekip yarı alanında olan taçta Siyah-Beyazlı futbolcular atışı kendilerinin kullanacağını düşünerek bir anda duraksadı. Diagne’nin kullandığı atışla hızlı çıkan Galatasaray’da Feghouli, pasını Fernando’ya attı. Ceza sahası yayı içinde kaleci Karius ile karşı karşıya kalan Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı sağından gelen Onyekuru’ya aktardı. Nijeryalı oyuncu, uygun durumda topu ağlara gönderdi: 1-0.

19-05/05/resimid_121006531_12100653.jpg

Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray 1-0 önde tamamlarken 54. dakikada fark 2’ye çıktı. Sağ kanattan Mariano’nun kullandığı taç atışı sonrası Diagne boş durumda topu aldı. Ara pasında Beşiktaşlı oyuncular duraklayınca Fernando kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunda Karius’tan dönen topu boş ağlara yolladı: 2-0. Beşiktaşlı oyuncular taç atışı öncesi oyuncu değişikliği nedeniyle duraklamıştı. Bu nedenle hem Diagne hem de Fernando bomboş durumda topu aldılar ve Siyah-Beyazlıların savunmasının hatasını affetmediler. 67’de savunmadan gönderilen uzun topu Donk, kafayla indirdi. Hızla ceza alanına sokulan Diagne, Vida’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonucu Bülent Yıldırım penaltı kararını iptal etti. Mücadelede başka gol olmazken Galatasaray, Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etti ve averajla liderlik koltuğunu devraldı.

Terim’den ödül göndermesi

Galatasaray’ın Beşiktaş’ı ağrıladığı mücadele öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Fatih Terim, hiçbir oyuncusunun ödül almadığı ‘Futbolun Süperleri’ ödül törenine göndermede bulundu. En iyi ödülün kupa kaldırmak olduğunu belirten Terim, “Hafta içi ödüller nedeniyle oyuncularımızın bayağı bir moralleri bozuldu. Biz de düzeltmeye çalıştık. Ben de ‘Seneye daha çok çalışın, kazanın o zaman’ dedim. Yine de morallerini düzeltemedik açıkçası. Daha değerli ödüller var. Türkiye Kupası ve Süper Lig’i kazanarak kendi ödüllerimizi kendimiz alırız” dedi.

19-05/05/g1_12100490.jpg

İlk golde taç tartışması

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasının 44. dakikasında Sarı-Kırmızılılar Henry Onyekuru ile golü buldu. Onyekuru’nun golünden hemen sonra hakem Bülent Yıldırım’a Beşiktaşlı oyunculardan yoğun itiraz geldi. Siyah beyazlı futbolcular, maçın hakemine “topun Galatasaraylı futbolculardan taça çıktığına” dair itirazda bulundu.
Golden sonra VAR odasındaki Cüneyt Çakır ile görüşen Bülent Yıldırım, gol kararını değiştirmezken Beşiktaşlı futbolcuların tepkisi bir an olsun dinmedi. Yoğun itirazların ardından hakem Yıldırım, santra bölgesinde topu fırlatan Gökhan Gönül’ü ve Adem Ljajic’i sarı kartla cezalandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN