Londra'da cami saldırısı dayanışma toplantısına Jeremy Corbyn de katıldı

Londra'da cami saldırısı dayanışma toplantısına Jeremy Corbyn de katıldı

İngiliz İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Jeremy Corbyn, Finsbury Park camisine düzenlenen molotofkokteyl saldırı girişiminin ardından gerçekleştirilen dayanışma eylemine katıldı.

İngiltere'deki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Finsbury Park camisine saldırı girişiminin ardından dayanışma eylemine katıldı

Dayanışma eylemi düzenlendi

Kimliği belirsiz bir kişinin geçen cuma avlusuna attığı molotofkokteyli nedeniyle yangın tehlikesi atlatan ibadethanenin önünde toplanan yerel milletvekilleri, belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer inanç gruplarından din adamları, dayanışma eylemi düzenledi.

"Bir etnik grubu diğerinden asla bölemeyecekler"

Eyleme katılarak camiye saldırı girişimini kınayan İngiliz anamuhalefet partisi lideri Corbyn, bu tür saldırıların İngiltere toplumunu bölmeyi hedeflediğini söyleyerek, şöyle dedi:

"Toplum bu saldırganlara ve aşırı sağa geçit vermeyecek. Onlar hayal görmeye devam edebilirler. Çünkü toplumumuz, sadece burada Finsbury Park’ta değil, bütün Britanya’da, çok kültürlü bir toplum olduğumuzu anlamış durumda. Bu saldırı toplumu bölmeye, bir dini diğerinden, bir etnik grubu diğerinden ayırmaya yönelik ise bunu asla başaramayacaklar."

"Corbyn’in toplumumuza hizmetlerini asla unutamayız"

Camiye saldırı girişimini "iğrenç ve onur kırıcı" olarak nitelendiren Corbyn, bu tür saldırıların mazeretinin ve izahının olamayacağını vurguladı. Finsbury Park Camisi Vakfı Başkanı Muhammed Kozbar da Corbyn’in zor günlerinde daima yanlarında yer aldığını belirterek, "Ne zaman telefon etsek yanıt verir, ’Neler oluyor? Nasıl yardımcı olabilirim?’ der. İşte bu nedenle Jeremy Corbyn’in toplumumuza hizmetlerini asla unutamayız" diye konuştu.

Cami molotoflu saldırı düzenlenmişti

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisine cuma gecesi molotofkokteyli saldırı girişiminde bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Cami personelinin ertesi sabah farkına vararak polise haber vermesiyle çevredeki güvenlik kameraları incelenmiş, görüntülerde, yüzünü kapüşonlu bir giysiyle gizleyen şahsın, cami avlusuna molotofkokteyli attığı tespit edilmişti.

Molotofkokteylinin, yağmur nedeniyle sönmesi sayesinde cami zarar görmemişti.

LONDRA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN