Londra'da koronavirüse karşı mobil test merkezleri kuruldu

İngiltere'de koronavirüs salgınıyla mücadelede Londra'nın bazı noktalarına mobil test merkezleri kuruldu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve çalışmalara yenisi eklendi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock’un yaptığı açıklamanın ardından Londra’da bazı noktalarına ve virüsün yaygın görüldüğü bazı noktalara mobil test merkezleri kuruldu. Londra’nın farklı 3 noktasına kurulan test merkezlerinde, test olmak isteyen İngilizler kurulan test arabalarına gelerek, PCR testlerini yaptırabiliyor.

Testin sonucu ise yarım saat içerisinde çıkıyor. 

Virüsün mutasyona uğramasının ardından açıklanan önlemler arasında bulunan test merkezleri, İngiltere'nin Doğusu (EN10), Londra (W7, N17, CR4), Kuzey Batı (PR9), Güney Doğu (ME15, GU21), Batı Midlands (WS2) adreslerinde yer alıyor.

Bu bölgelerde yaşayan ve 16 yaş üstünde bulunan herkesin test olması gerektiğini şiddetle tavsiye edildiğini açıklayan İngiltere Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Mobil test merkezleri semptomları olmayan, iş için veya temel nedenlerle evlerini terk etmek zorunda kalan kişilere PCR testi sunacak. Bu şekilde test olması gereken kişilerin en hızlı şekilde sonuca ulaşmasını hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Mutasyona uğrayan virüsün ilk olarak Güney Afrika’da görüldüğü ve mutasyona uğrayarak İngiltere’de tespit edildiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, vatandaşlarını mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaya davet etti. 

İlgili Haberler