Lübnan Başbakanı Hariri, istifa edeceğini açıkladı

Lübnan Başbakanı Hariri, istifa edeceğini açıkladı

Lübnan Başbakanı Hariri 13 gündür süren hükümet karşıtı gösteri nedeniyle istifa edeceğini açıkladı. Kameraların karşına geçen Hariri "Bugün artık çıkmaza saplandım, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a sunacağım" diye konuştu. Öğle saatlerinde Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, Hariri'nin bugün ya da yarın istifa edeceğini duyuracağını söylemişti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 13 gündür devam eden hükümet karşıtı gösteriler sonrası istifa edeceğini duyurdu. Öğle saatlerinde Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, Hariri'nin bugün ya da yarın istifa edeceğini duyuracağını söylemişti.

19-10/29/ana-manset-2-1572357783.jpg
"MAKAMLAR GELİR GEÇİR"

Kasım 2017'de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından rehin alınıp istifa açıklaması yapmak zorunda kalmış olan Hariri, bu kez kameraların karşısına geçip "Bugün artık çıkmaza saplandım, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a sunacağım" açıklaması yaptı.

Tüm Lübnanlılara iç barışın korunması çağrısı yapan, siyasi partilere "Lübnan'ı korumak bizim sorumluluğumuz" diye seslenen Hariri "Makamlar gelir geçer, mühim olan ülkenin itibarı ve güvenliğidir" ifadesini kullandı.

AA'nın haberine göre de Hariri'nin, 17 Ekim'den beri devam eden hükümet karşıtı gösterilere karşı istifa edebileceği belirtilmişti. Hariri'nin gösteriler karşısında istifa edebileceğini aktaran kaynaklar, Hariri'nin yerel saatle 16.00'da halka hitap etmesinin planlandığını aktarmıştı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da Başbakan Hariri, ülkedeki gösteriler üzerine 21 Ekim'de ekonomik krizi hafifletmek amacıyla bir reform paketini Bakanlar Kurulunun onayından geçirmeyi başarmıştı.

Hariri, 2020 bütçesinin hiçbir vergi içermemesinin yanı sıra bakan ve milletvekili maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi bir dizi karar alındığını açıklamıştı.

Meydanları dolduran büyük kalabalıklar ise hükümetin söz konusu reform paketine rağmen eylemlerini sona erdirmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN