Luis Enrique kimdir? Kızı kemik kanserinden hayatını kaybetti

Luis Enrique kimdir? Kızı kemik kanserinden hayatını kaybetti

İspanyol teknik adam Luis Enrique, 9 yaşında kemik kanserine yakalanan kızını kaybetti. Barcelona’nın da taziye mesajı paylaştığı Luis Enrique’nin hayat hikâyesi ve diğer detaylar haberimizde…

 

Luis Enrique’nin 9 yaşındaki kızı Xana, kemik kanserine yeni düştü. Haberi son dakika olarak duyuran Luis Enrique, İspanya Milli Takımı'nın oynadığı son maçlarda özel sebeplerden dolayı takımın başında olamadığını açıklamış, en son da 19 Haziran’da görevini bırakmıştı.

LUİS ENRİQUE KİMDİR?

8 Mayıs 1970'te İspanya'nın Gijon takımında doğan Luis Enrique, UEFA Pro Lisans sahibidir. Kariyeri boyunca hep İspanya'da top koşturan deneyimli isim, futbolu Barcelona'da bırakmıştır.

19-08/30/luis-enrique.jpg

FUTBOLCULU KARİYERİ

Futbola Real Sporting de Gijón'da başlayan Luis Enrique, 1991-96 yıllarında Real Madrid forması giyerken, daha sonra sözleşmesinin bitmesiyle FC Barcelona'da top koşturdu. Katalan ekibinin ilk senelerinde taraftarlar tarafından kuşkuyla bakılan Enrique, daha sonra taraftarın kalbini kazanmasını bildi ve 8 sene takımda futbol oynadı. Barça’ya gelmeden evvel daha defansif bir orta saha oyuncusuyken bu takıma transferinden sonra forvet olarak görev alan Enrique, gol krallığı unvanını da elde etti.

MİLLİ TAKIM DÖNEMİ

İspanya'nın 1994, 1998 ve 2002 FIFA Dünya Kupası kadrolarıyla, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alan Luis Enrique, öte yandan ülkesinde gerçekleştirilen 1992 Yaz Olimpiyatları'nda takımıyla altın madalyanın sahibi oldu. Millî takımıyla 62 maça çıkıp 12 gol attı. 22 Haziran 2002 tarihli Güney Kore maçından sonra millî takımı bırakan Luis Enrique, futbolu bırakmasının ardından bir süre sörf yapmak için Avustralya'da yaşamını sürdürdü. Öte yandan birçok maraton koşusuna da katılan Enrique, takımıyla son maçına 16 Mayıs 2004 tarihli Racing de Santander maçında çıkan çıkmış ve 10 Ağustos 2004'te emekliliğini açıklamıştı. Aynı sene Pele tarafından yaşayan en iyi futbolcular arasında gösterilmişti.

19-08/30/luis-enriquejpgg.jpg

İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne 9 Temmuz 2018'de getirilen Enrique, ailevi sorunların ortaya çıkmasıyla Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 26 Mart'ta oynanan Malta-İspanya maçında takımın başında olamamış, milli takım kampını terk ederek Barselona'ya dönmüştü.
Luis Enrique'nin görevinin başında olamayacağını açıklaması üzerine de, yardımcısı Roberto Moreno 19 Haziran'da resmi olarak İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilmişti.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

9 YAŞINDAKİ KIZI KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Luis Enrique, kemik kanseri teşhisiyle 5 aydır tedavi gören 9 yaşındaki Xana ismindeki kızının hayatını kaybettiğini duyurdu. Twitter hesabından ailesi adına yaptığı açıklamada, ‘’Seni çok özleyeceğiz ama gelecekte buluşacağımız umuduyla hayatımızın her gününde seni hatırlayacağız. Ailemize öncülük eden yıldızımız olacaksın.” ifadelerini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN