Macaristan'tan Sputnik V aşısına tam onay

Macaristan'tan Sputnik V aşısına tam onay

Macaristan, Rusya tarafından Kovid-19 karşı geliştirilen Sputnik V aşısının kullanımına tam onay verdi. 21 ülkeden alınan 3'üncü faz verilerine göre, Rusya aşısı Kovid-19'a karşı yüzde 91,6 etkili.

Rusya'nın Kovid-19'a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısına bir onay daha geldi.

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Prof. Dr. Miklos Kasler, Sputnik V aşısının Macaristan'da kullanımına tam onay verdiklerini açıkladı.

"RESMİ ÇALIŞMALAR TAMAM"

Kasler, "Ulusal Sağlık Hizmetleri Merkezi, Sputnik V aşısının ürün kalitesi açısından üretici firmanın şartlarına ve insanlarda kullanıma uygun olduğunu belirleyen gerekli resmi çalışmalarını tamamlamıştır" dedi.

YÜZDE 91 ETKİLİ

Akademik tıp dergisi The Lancet tarafından yayınlanan raporda, 21 ülkeden alınan 3'üncü faz verilerine göre, Sputnik V aşısı Kovid-19'a karşı yüzde 91,6 etkili.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN