Macron'dan İsrail'e tepki: Alçakça saldırıları kınıyoruz

Macron'dan İsrail'e tepki: Alçakça saldırıları kınıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin, İsrail tarafından Filistinli sivillere yönelik alçakça saldırıları kınadığını söyledi.

Macron, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen AB-Batı Balkanlar Zirvesi sonrasında basın toplantısı düzenledi.

'ALÇAKÇA SALDIRILARI KINIYORUZ'

 
Gazze'de meydana gelen saldırılar hakkında bir soruyu yanıtlayan Macron, "Bu konuda çok net ifade ediyorum. Fransa, özellikle pazartesi günü meydana gelen fakat gerçekte son saatlerde de devam eden, sivil kayıplar ve alçakça saldırıları kınadı." ifadelerini kullandı.

'DENGE POLİTİKASI İZLİYORUZ'

Macron, Fransa'nın aynı zamanda İsrail'in güvenliğine önem verdiğini kaydederek, Hamas tarafından dile getirilen iddiaları da kararlılıkla kınadıklarını ve ülkesinin bölgede gerilimin tırmanmaması amacıyla bir denge politikası izlediğini hatırlattı.

İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit olmuş, en az 3 bin kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN