Maduro'dan ABD'ye tepki: Venezuela kimsenin kolonisi değil

Maduro'dan ABD'ye tepki: Venezuela kimsenin kolonisi değil

Nicolas Maduro, parlemento seçimleri sonrası yaptığı açıklamada, ABD’yi Kuzey İmparatorluğu olarak adlandırarak, “Venezuela kimsenin kolonisi değil" dedi.

Venezuela’da yaklaşık 20.7 milyon seçmen, Ulusal Meclis üyelerini seçmek için sandığa gitti. Juan Guaido liderliğindeki muhalefetin boykot ettiği seçimleri ABD ve Avrupa Birliği ‘demokratik şeffaflık standartlarına uymadığı’ gerekçesiyle tanımayacaklarını açıkladı.  

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, devlet başkanı olarak hizmet ettiğini ve her şeyden önce bir vatandaş olarak oyunu kullandığını ifade ederek, halkın oyu ile adaleti yerine getirdiklerini söyledi.  

Muhalefeti uzatılmış ele yanıt vermediği gerekçesiyle suçlayan Maduro, Kuzey Amerika imparatorluğu olarak nitelendirdiği ABD’nin ülkesini sömürgeleştirmek için demokratik kurumlar ile  kurumsallıklarını yok etmek istediğini ifade etti.  

Maduro, bunun Latin Amerika için bir kolonizasyon projesi olduğunu belirterek, Venezuela halkının kendi kaderini tayin etmesine saygı duyulmasını talep ettiklerini ve ülkesinin kimsenin kolonisi olmadığını söyledi.  

SEÇİMLERİ 27 PARTİ BOYKOT ETTİ 

Ülkede muhalefet partileri, sürecin hileli olduğunu iddia ederek seçimlere oybirliğiyle katılmama kararı aldı. En büyük 4 parti Halk İradesi (VP), Önce Adalet (PJ), Demokratik Hareket (AD) ve Yeni Bir Zaman (UNT) da dahil toplam 27 siyasi parti bu boykot konusunda anlaştı.   

GUAİDO BAŞKANLIĞINI İLAN ETTİ  

Venezuela'da geçen yıl Maduro'nun devlet başkanlığı yemini etmesinden bir gün sonra Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" olarak ilan etmişti ve bu hamleye ABD dahil yaklaşık 50 ülke destek vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN