Maduro'dan Rus aşısına destek: İlk ben yaptıracağım

Maduro'dan Rus aşısına destek: İlk ben yaptıracağım

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Rusya'nın geliştirdiği 'Sputnik V' isimli koronavirüs aşısına desteğini belirterek 'Hepimizin aşı olacağı zaman da gelecek ve ilk aşılanacak da ben olacağım. Aşı yaptırıp örnek olacağım' dedi.

Rusya'nın tescil ettiği ve bir ay içinde toplu kullanıma başlamaya hazırlandığı Kovid-19 aşısının yabancı liderlerden gördüğü rağbet artıyor.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin daha Rusya ilk koronavirüs aşısını tescillememişken denemeler için gönüllü olmak istediğini söylemesinin ardından, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Kovid-19 aşısı ülkeye geldiğinde aşılanacak ilk vatandaş olacağını duyurdu.

Televizyondan halka seslenen Maduro, Rusya'nın Ocak 2021'de dolaşıma sokmayı öngördüğü Sputnik V isimli aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

"AŞI YAPTIRIP ÖRNEK OLACAĞIM"

"(Koronavirüse karşı) Dünyada nüfusunu aşılayacak ilk ülkenin Rusya olmasından memnuniyet duyuyorum" diyen sosyalist lider, "Hepimizin aşı olacağı zaman da gelecek ve ilk aşılanacak da ben olacağım. Aşı yaptırıp örnek olacağım" vurgusunu yaptı.

Ardından sağlık çalışanlarını, yaşlıları ve kronik sağlık sorunları olanları aşılayacaklarını belirten Venezuela lideri, ülkesinin ilaçlara erişiminin ABD yönetimi tarafından engellendiğini hatırlatırken, Başkan Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Elliott Abrams'ın rolüne dikkat çekti.

"TRUMP BİZE İLAÇ SATILMASINI ENGELLEDİ"

Maduro, 'koronavirüse karşı ilaç almaya çalıştıklarında Trump yönetiminin şirketi arayıp satış yapmama talimatı verdiğini, böylelikle Venezuela'ya zulmettiğini' belirtti.

Moskova merkezli Gamaleya Araştırma Enstitüsü, geliştirdiği iki yıl bağışıklık sağlayan Sputnik V'in toplu aşılamasının gerekli miktarda üretim sağlandıktan sonra, yaklaşık bir ay içinde başlayacağını duyurmuştu. İlkin sağlık çalışanlarına tatbik edilecek aşının tüm ülke çapında yapılmasının Ocak 2021'i bulması bekleniyor. Rusya'ya ilk etapta 20 ülkeden 1 milyar dozluk sipariş geldiği açıklandı. Geçen hafta Rusya'nın Caracas Büyükelçisi Sergey Melik-Bagdasarov, Maduro yönetiminin aşı alımıyla ilgilendiğini, ana ABD yaptırımlarının süreci sekteye uğratması yüzünden teslimat takviminin henüz belirlenmediğini söylemişti.

Venezuela pazar itibarıyla koronavirüsle ilgili toplam 33 bin 755 vaka, 281 ölüm bildirmiş durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN