MAK Timi İstanbul'da komutanları kaçırıp Erdoğan'a suikast için Marmaris'e geçmiş

MAK Timi İstanbul'da komutanları kaçırıp Erdoğan'a suikast için Marmaris'e geçmiş

Konya'dan havalanıp İstanbul'daki düğünde Hava Kuvvetleri Komutanı ile 8 generali kaçıran MAK Timi'nin daha sonra Marmaris'e geçtiği ortaya çıktı. Hedefleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. İşte detaylar....

Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timi’nin, darbe girişiminin yaşandığı gün iki helikopterle Konya’dan havalanarak İstanbul’da bir düğünde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı ve sekiz generali kaçırdığı ortaya çıktı. Timin bazı üyeleri, helikopterle tekrar havalanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'e geçmiş.

ÜÇ TÜM DARBE GİRİŞİMİNE KATILDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, MAK Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın üç tim, iki helikopter ve ağır silahlarla İstanbul'a giderek darbe girişimine katıldı

MAK Timi'nde bulunan 21 asker, rehin almak için üst düzey bir komutanın İstanbul'daki düğününe katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı kaçırdı.

16-07/21/-7373871.Jpeg

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan aralarında 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün bulunduğu 25 asker mahkemeye çıkarılıyor.

Helikopterlerden birinin Orgeneral Ünal'ı Akıncı Üssü'ne götürdüğü, diğer helikopterin de sekiz generali İstanbul Hava Harp Okulu'na taşıdığı belirtiliyor.

ERDOĞAN'A SUİKAST DÜZENLEYECEKLERDİ

Aralarında Başçavuş Yılmaz Bahar'ın da bulunduğu bazı zanlıların, timden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan helikopterlere binerek Marmaris'e hareket ettikleri de ortaya çıktı.

Polisteki ifadeleri biten Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 135. MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin'in de aralarında bulunduğu 16 asker, adliyeye sevk edildi.

16-07/21/-7373875.Jpeg

Adliyeye getirilen darbecilerin verdikleri pozlarda, hiçbir pişmanlık emaresi göstermemesi dikkat çekti. Operasyonda dün beş rütbeli asker tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN