Malatya 2. Ordu Komutanlığı’nda hareketli saatler - 2 tank halka ateş açtı - Son dakika haberleri

Malatya  2. Ordu Komutanlığı’nda hareketli saatler - 2 tank halka ateş açtı - Son dakika haberleri

Darbe girişiminin ardından Malatya 2.Ordu Komutanlığı’nda hareketli saatler yaşanıyor. Geceden itibaren polis ekiplerinin kuşattığı karargahta zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan 2.Ordu Komutanlığı’nda darbe girişiminin ardından polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda vatandaşında 2.Ordu Komutanlığı önüne gelerek beklemeye başlarken polis ekipleri komutanlığa giden caddeyi TOMA ve otobüslerle ulaşıma kapattı.

HAREKETLİ SAATLER

Zaman zaman kışla içerisinden silah seslerinin geldiği duyulurken zaman zaman hareketli dakikalar yaşandı. Bu sırada vatandaşların bulunduğu otopark kısmından bir şahsın pompalı tüfekle kışlaya doğru ateş ettiği öğrenilirken polis kışlaya yürümek isteyen vatandaşlara izin vermiyor.

SON DAKİKA PARALEL DARBE GİRİŞİMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın da geldiği 2.Ordu Komutanlığı’nın çevresinde çok sayıda iş makinesinin getirilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar gece boyunca sabahın ilk ışıklarına kadar bekleyişlerini sürdürürken gergin bekleyiş devam ediyor.

2 TANK ATEŞ AÇTI

Malatya'da 2. Ordu Komutanlığına doğru gelen tanktan çevreye rastgele ateş edildi.

Malatya çevre yolunda 2 tank, şehir merkezine doğru harekete geçti. 2. Ordu Komutanlığına doğru ilerleyen bir tanktan çevreye rastgele ateş açıldı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda çıkan olayda yaralananlar olduğu öğrenildi. Tank, daha sonra 2. Ordu Komutanlığına karargahına giriş yaptı.

ASKERLER GÖZALTINDA

Karargahta duyulan çatışma seslerinin ardından tanka polis ekiplerince müdahale edildiği, darbeci askerlerin gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer tank da Milli Egemenlik Alt Kavşağı yakınlarında arızalandı. Tanktaki darbeci askerler, polisler tarafından gözaltına alındı. Polis ekipleri, tankın üzerine çıktı.

Ayrıca aynı bölgede, içinde 2 askerin bulunduğu zırhlı araç da durduruldu. Vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen askerler, polislerce gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişimi sırasında 2. Ordu karargâhında dün geceden beri silah sesleri sabaha kadar aralıklarla devam etti.

Elazığ yolu üzerinde bulunan 2. Ordu karargâhında dün saat 23.00 sıralarında birkaç el silah sesi ile duyuldu. O saatten itibaren karargahtaki çatışma bugün saat 10.00'a kadar aralıklarla devam etti. Malatya Valisi Mustafa Toprak, duruma hakim olduklarını vatandaşların duyarlılıklarına teşekkür ettiklerini söyledi. Ancak, karargahta gözaltına alınan asker olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Polis, şehir merkezinde kritik noktalarda aldığı yoğun güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

KIRMIZI BEYAZ FLAMA

Malatya'da komutanlık çevresinde güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin kollarına birbirlerini tanımak için kırmızı beyaz flamalar taktıkları görüldü. 

Öte yandan, Şahin Sokak'tan 2. Ordu Komutanlığına gelen darbeci askerlerin kullandığı tank, sokaktaki 6 araca çarparak kullanılmaz hale getirdi.

Çevreye rastgele ateş ederek, 2. Ordu Komutanlığına geçen tanktan ateş açan darbeci askerin, komutanlıkta çıkan çatışmada ağır yaralı ele geçirildiği belirtildi. 

MALATYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN