Maltepe'de oy sayımı sürüyor: 119 sandık kaldı

Maltepe'de oy sayımı sürüyor: 119 sandık kaldı

Maltepe'de dün akşam sona eren sayım, kaldığı yerden yeniden başladı. Kalan 123 sandık için Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları çalışmalarını sürüyor. Son alınan bilgiye göre 4 sandık daha sayıldı, böyle kalan sandık sayısı 119'a indi. Bu arada ilave sayım terminali konusunda İlçe Seçim Kurulu'nun toplanıp karar vermesi bekleniyor. İşte Maltepe'deki oy sayımına ilişkin bütün detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmasının ardından, Maltepe'de dün yeniden başlayan ve akşam sona eren sayıma, kaldığı yerden tekrar başlandı. 

SADECE 119 SANDIK KALDI

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemine, kalan 123 sandık için Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca devam ediliyor. 

Görevliler tarafından 123 sandıkla başlanan sayımda, sandık sayısının şu ana kadar 119'a indiği öğrenildi. 

CHP İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren YSK, Maltepe'de 400 sandığın yeniden sayılma kararını durdurmuştu.

MALTEPE'DE OY SAYIMI NE KADAR SÜRECEK?

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi de verildi. İlave sayım terminali oluşturulmadı. Bugün ilave sayım terminali konusunda ilçe seçim kurulu toplanıp sayıya karar verecek. Maltepe'de kurul sayısının 12'ye çıkarılması durumunda sayımın bugün tamamlanabileceği belirtiliyor. İki kurulla devam edilmesi durumunda ise sayım işlemlerinin birkaç gün daha sürmesi bekleniyor. YSK, ilçe seçim kurulunca sayımın hızlı bir şekilde bitirilmesi gerektiği yönünde bir karar almıştı. 

AK PARTİ DE İTİRAZ İÇİN MALTEPE'Yİ BEKLİYOR

Bu arada AK Parti de İstanbul seçimlerinin iptali için olağanüstü itiraz başvurusu için Maltepe'deki oy sayımını bitmesini bekliyor.

AK Parti, 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle İstanbul'da seçimin iptali için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunacak. Bunun için Maltepe'de yeniden sayım işleminin tamamlanması bekleniyor.

İstanbul seçimleri için olağanüstü itirazda bulunacaklarını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ''Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zamanda dilekçe ve eklerini YSK'ya teslim edeceğiz" demişti. Twitter'dan dün bir paylaşım yapan Yavuz şunları kaydetmişti: "Olağanüstü İtiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz, demiştik. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK'ya teslim edeceğiz inşallah."
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN