Manisa'da FETÖ/PDY operasyonu: 16 tutuklama

Manisa'da FETÖ/PDY operasyonu: 16 tutuklama

Manisa'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında aralarında sözde "ilçe emniyet imamları"nın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında sözde "ilçe emniyet imamları"nın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün İl Emniyet Müdürlüğündeki yapılanmasının deşifresine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında sözde "ilçe emniyet imamları"nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Örgütün, kendi aralarındaki iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu "Bylock" programını da kullandığı tespit edilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen eski bankacı, öğretmen ve okul müdürlerinden oluşan ilçelerin sözde "emniyet imamları" Kadir Yeşilyurt, Halil Esgici, Zafer Çoban, Salim Kurnaz, Mazhar Cevindik, Ramazan Uyar, Mehmet Fatih Şen, Erdem Kocabaş, Kerim Kaçan, Ferhat Uzun, Ünal Ünlü, Himmet Ünlü, Hasan Gemi, Nihat Adanur, Ercan Öz ve Gülnur Gemi tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 Eylül'de il merkezi ve ilçelerinde, örgütün Manisa'da emniyet içindeki yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında ilçelerin sözde "emniyet imamları"nın da bulunduğu ilk etapta 13 kişi, daha sonra da 3 kişi gözaltına alınmıştı.

MANİSA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN