Mansur Yavaş mazbatasını aldı | Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Mansur Yavaş mazbatasını aldı | Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Mansur Yavaş kimdir, nerelidir? 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını Mansur Yavaş kazandı. Mazbatasını alan ve göreve resmen başlayan Mansur Yavaş, 2014 yerel seçimlerinde AKP adayı Melih Gökçek'ten 30 bin az oy alarak seçimi kaybetmişti. CHP'li Mansur Yavaş 31 Mart seçimlerine CHP ve İYİ Parti'nin (Millet İttifakı) ortak adayı olarak katılmıştı. Ankara'da belediye başkanlığını kazanan Mansur Yavaş 1999-2009 yılları arasında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürütmüştü. Peki Mansur Yavaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Mansur Yavaş kimdir? Yapılan yerel seçimlerde Ankara'da rakibi Mehmet Özhaseki'nin 3 puan önünde yer alarak zafere ulaşan Mansur CHP adayı Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra konuşan Yavaş, Ankaralıların kendisini 5 yıllığına görevlendirdiğini belirterek, Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağını söyledi. Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak yarıştığı 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mansur Yavaş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Hangi parti ve görevlerde yer aldı? İşte Mansur Yavaş'ın hayat hikayesi.

MANSUR YAVAŞ MAZBATASINI ALDI (MANSUR YAVAŞ KİMDİR, NERELİDİR?)

Ankara'da zafer Mansur Yavaş'ın oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Ankara'da 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yapacak Mansur Yavaş, devir teslim töreni ile AK Parti'li Mustafa Tuna’dan görevi devraldı. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’yı cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in başkenti olarak dünya başkentleriyle yarışır bir şehir yapmak için ortak akılla Ankara’yı yönetmeye başlıyoruz" dedi.

19-04/09/mansur-yavas.jpg

Mansur Yavaş kimdir?

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamlamış, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1983 yılında tamamlamıştır. Askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrasında Yavaş, Beypazarı'nda 13 yıl boyunca serbest avukatlık yapmıştır.

Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyeliği yaptıktan sonra, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olmuş, fakat seçilememiştir.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olup yüzde 51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı olmuştur. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödüller almış, 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

MAZBATASINI ALDI GÖREVE BAŞLADI

Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener ile geldiği Ankara Adliyesinde İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. 

Adliye çıkışında açıklama yapan Yavaş, Ankaralıların kendisini 5 yıllığına görevlendirdiğini belirterek, Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağını söyledi. 

"Gazi Mustafa Kemal'in bize emanet ettiği başkenti, gelişmiş ülkelerin başkentleriyle yarışır bir Ankara'yı hep birlikte başaracağız." diyen Yavaş, yaşayanların Ankara'dan daha fazla keyif alacağını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar açısından ne de oy vermeyenler açısından Ankara'da bir ayrım söz konusu değildir. Bundan sonra Ankara'daki herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Hizmetlerimiz esnasında adalet ve liyakat ön planda olacaktır. İnşallah sonuçta da başarılı olacağımıza inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

19-04/09/057393d1-ecb9-4b94-a8cb-21d816d204bb.jpg

MUSTAFA TUNA GÖREVİ DEVRETTİ

Geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna’dan görevi alan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’yı cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in başkenti olarak dünya başkentleriyle yarışır bir şehir yapmak için ortak akılla Ankara’yı yönetmeye başlıyoruz" dedi. 

İl Seçim Kurullarının Ankara için yeniden sayım talebini reddetmesi üzerine CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a mazbatası verildi. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye binasına gelerek Mustafa Tuna’dan görevi devralan Yavaş, Ankara’da yeni bir dönemin başladığını belirtti. 

Görev teslim sırasında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Mustafa Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetlerin farkındayız. Biz, kendisini Sincan’da yaptığı hizmetlerden beri takip ediyoruz. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra çok iyi işler yaptı. Herkese hizmet etti ve adaletli oldu. Biz kendisinin değerli tecrübelerinden yararlanacağız. Ayrıca, kendisinden görevi teslim almak beni çok memnun etti" dedi. 

2014’de görev başına gelen Ankara Büyükşehir Belediye eski dönem Başkanı Mustafa Tuna, Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle ilgili, "Ankara’mıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

"Mesai arkadaşlarımızın hiçbiri tedirgin olmasın" 

Mustafa Tuna’yı yolcu ettikten sonra makamına yeniden çıkan Yavaş, "Az önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan görevi devralmış bulunuyorum. Şu an itibariyle göreve başlamış bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra Ankara’mız için gece gündüz demeden çalışmaya başlayacağız. Bugünkü programımız içerisinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret edip huzuruna çıkacağız ve oradan yürüyerek belediyenin önüne geleceğiz. İnşallah yarın sabahtan itibaren işimizin başında olacağız. Mesai arkadaşlarımızın hiçbirinin tedirgin olmasına gerek yok. Seçim çalışması sırasında söylediğim 6 milyon insandan nasıl vergi alıyorsak, oyu kimin kullandığına bakmıyorsak hizmet götürürken yine aynı şekilde oy versin vermesin tüm Ankaralıyı kucaklayarak herkesin belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler geçmişte kalmıştır. Biz bundan sonra hep önümüze bakacağız ve verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmeye çalışacağız. Ankara’yı cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in başkenti olarak dünya başkentleriyle yarışır bir şehir yapmak için ortak akılla Ankara’yı yönetmeye başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş kimdir, nerelidir? 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını Mansur Yavaş kazandı. Mazbatasını alan ve göreve resmen başlayan Mansur Yavaş, 2014 yerel seçimlerinde AKP adayı Melih Gökçek'ten 30 bin az oy alarak seçimi kaybetmişti. CHP'li Mansur Yavaş 31 Mart seçimlerine CHP ve İYİ Parti'nin (Millet İttifakı) ortak adayı olarak katılmıştı. Ankara'da belediye başkanlığını kazanan Mansur Yavaş 1999-2009 yılları arasında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürütmüştü. Peki Mansur Yavaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN