Mansur Yavaş'tan YKS müjdesi! Pandemiden etkilenen herkes yararlanacak

Mansur Yavaş'tan YKS müjdesi!  Pandemiden etkilenen herkes yararlanacak

Mansur Yavaş pandemi nedeni ile kapanan tüm sektör çalışanları ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının YKS başvuru ücretlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan YKS'ye girecek öğrencilere müjde. Başkan Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ve pandemide kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı ücretlerini karşılayacağını duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, sosyal yardım alan ailelerin ve pandemide kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Yavaş'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Eşit eğitim, güzel bir gelecek her çocuğun hakkı. Sosyal yardım alan ailelerimizin ve pandemide kapanan sektör çalışanlarımızın çocuklarının yks2021 ücretlerini karşılayacağız. Siz sadece hayal edin, çalışın ve başarın. Biz daima yanınızda olacağız."

 

 

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edecekleri üniversiteyi belirleyeceği YKS’de başvuruları ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden  5 Şubat 2021 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. YKS başvurusunu bu tarihlerde yapamayan adaylar için “geç başvuru günü” 17-18 Mart olarak belirlendi.

2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan YKS'ye katılmak isteyen adaylar;

– Sadece TYT’ye girecek adaylar 90 Lira,

– TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 180 Lira,

– TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270 Lira yatıracaklardır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN