Manyağın ‘Daha çok ceset’ planı

Manyağın ‘Daha çok ceset’ planı

Las Vegas canisi Paddock’un, daha çok insan öldürebilmek için tüfeğini bir aparat yardımıyla otomatiğe çevirdiği ortaya çıktı. ABD’de otomatik silah satışının yasak olduğu biliniyor. Saldırganın arabasında ise bomba yapımında kullanılan malzeme bulundu.

ABD’nin Las Vegas kentinde önceki gün gerçekleştirilen ve 59 kişinin öldüğü, 500’den fazla kişinin yaralandığı katliama dair yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Güvenlik birimleri, şehrin ünlü Mandalay Bay otelinin 32’nci katından bir konser alanını tarayan Stephen Paddock’un oteldeki odasında ve evinde yaptıkları incelemeleri sürdürdü. Paddock’un otel odasında 16, toplamda ise 42 silahı olduğu belirlendi. Büyük çoğunluğu uzun namlulu olan bu silahların bazılarına dürbün takılı olduğu kaydedildi. Ayrıca Paddock’un arabasında bomba yapımında kullanılan amonyumnitrat bulundu. Polislerin üzerinde durduğu bir konu, olay anına dair yayınlanan videolarda aralıksız silah sesi duyulmasıydı. ABD’de her ne kadar silahlanma kolay olsa da otomatik silah satışına izin verilmiyor. Paddock’un bu tür bir silaha nasıl sahip olduğunu araştıran polisler, katilin sahip olduğu silahlardan birini ‘bump stock’ olarak tabir edilen aparat yardımıyla otomatiğe çevirdiği belirlendi. Ayrıca saldırganın kaldığı odadan yayımlanan fotoğraflar, Paddock’un ateş tmeye başlamadan önce odanın camlarını çekiçle kırdığını ortaya koydu. Öte yandan Paddock’un evli sevgilisi ve odada onunla beraber kalan Marilou Danley’nin, saldırı anında Las Vegas’ta olmadığı belirlendi. Danley’nin Filipinler asıllı olduğu, Paddock’un bu ülkeye son aylarda onbinlerce dolar gönderdiği kaydedildi. Saldırganın Reuters’e konuşan kardeşi Eric, abisinin milyon dolarları olduğunu söylemişti. Öte yandan güvenlik birimleri, Paddock’un neden böyle bir saldırı düzenlediğine ilişkin bir bulguya ulaşamadı.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACİMİZ OLAN BU GÜNLERDE...’

Las Vegas katliamı, ABD’de bireysel silahlanma tartışmalarının yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Ülkede sadece bu yıl içinde 273 kitlesel silahlı saldırı oldu, bu eylemlerde 300 kişi yaşamını yitirdi. Genel olarak silahlı saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 11 bin 686. Hal böyle olunca, her fırsatta bireysel silahlanmayı savunan Başkan Donald Trump eleştirilerin hedefine oturdu. Trump, dün yaptığı açıklamada saldırganı ‘hasta’ olarak niteledi, olayı ‘yurt içi terör’ olarak adlandırmayı reddetti. Silahlanmanın daha sıkı kontrol edilmesi konusununsa daha sonra konuşulması gerektiğini söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da aynı konudaki bir soruya “Bugün ulusun birlik olması gereken bir gün. Bireysel silahlanmayı bugün tartışmamalıyız” yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN