Market, manav, kasap ve fırınlar hafta sonu açık mı? İşte çalışma saatleri

Market, manav, kasap ve fırınlar hafta sonu açık mı? İşte çalışma saatleri

Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde bazı iş yerleri açık olacak. Özellikle hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında market, manav, kasap, fırın, kuruyemişçiler belli saatlerde faaliyetlerini yürütecek.

İnsanların hayati ihtiyaçlarını karşıladığı manav, market, kasap, fırın ve kuruyemişçiler, hafta sonu belirli saatler arasında hizmet verecek. Manav, market, kasap, fırın, kuruyemiş ve tatlı imal eden işletmeler hafta içi de genelgede yer alan saatlerde müşteri kabul edebilecek.

MARKET, MANAV, KASAP VE FIRINLAR HAFTA SONU AÇIK MI?

Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca imalat, üretim, lojistik ve tedarik zincirlerinin aksamaması, tarım, sağlık ve orman faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak adına belirlenen kişiler ve yerler, kısıtlamadan muaf olacak. Kısıtlamanın olduğu hafta sonları bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında olan vatandaşlar dışında zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak koşuluyla, (engelli vatandaşlar kullanabilir) ikametlerine en yakın bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Aynı saatlerde bakkal, market, kasap, manav, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis biçiminde de satış yapabilecek.

CUMARTESİ PAZAR GÜNÜ FIRINLAR KAÇA KADAR AÇIK?

Hafta sonları ekmek üretiminin yapıldığı fırın ya da unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri açık olacak. Bu tarz iş yerlerinde yalnızca ekmek ve unlu mamul satışı yapılacak.

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altındaki vatandaşlar dışında ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak koşuluyla (engelli vatandaşlar kullanabilir) ikametlerine yürüme mesafesindeki fırına gidip gelebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla yalnızca bakkal ve marketlere ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında hiçbir şekilde satış yapılmayacak.

market-manav-kasap-ve-firinlar-hafta-sonu-acik-mi-iste-calisma-saatleri.jpg

Restoran ve lokanta gibi faaliyetlerini sürdüren iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günlerinde 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis ile satış yapacak. Yeni bir karar alınıncaya dek Türkiye genelinde hafta içinde bulunan günlerde (salı, pazartesi, perşembe, çarşamba ve cuma) 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi 21:00 ile 05:00 arasında, hafta sonu da Cuma günü 21:00’den başlayıp, pazartesi günü 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmuştu
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN