Marmaris'te “Kıskaç" operasyonu tüm hızıyla sürüyor: Simi adası havadan ve denizden ablukaya alındı

Marmaris'te “Kıskaç" operasyonu tüm hızıyla sürüyor: Simi adası havadan ve denizden ablukaya alındı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla başlatılan “Kıskaç" operasyonu tüm hızıyla sürüyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla başlatılan operasyonlar karadan, havadan ve denizden aralıksız devam ediyor. Çember içine alınan firardaki 19 darbeci askeri yakalamak için 400 komando arama yapıyor. Şu ana askerlerle temas sağlandığı yönünde henüz bir bilgi yok.

SİMİ ADASI ABLUKA ALTINDA

Darbe girişiminin ardından kayıplara karışan askerlerin gidebilme ihtimali olan yerlerde yoğun arama çalışmaları yapılıyor. Marmaris’in Bozburun beldesi ile Datça arasında bulunan Yunan Adası Simi(Sömbeki) havadan ve denizden ablukaya alındı. Adaya girişler askeri gemiler kontrolünde yapılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 bot ve 3 helikopter sürekli ada etrafında devriye geziyor.

JETSKİ VE SÜRAT MOTORLARINA İZİN VERİLMİYOR

Öte yandan jandarma ve sahil güvenlik botları ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Körfezi'nde jetski ve sürat motorlarının hareketine izin vermiyor. Bölgede benzin istasyonlarında akaryakıt satışları jandarma kontrolünde gerçekleştiriliyor.

OPERASYON AKSAZ DENİZ ÜS SINIRINA KAYIYOR

Aksaz Deniz ve Hava Radar Üs Komutalığı sınırında bulunan “Balan” dağına da helikopterle komandolar indirildi. Zira, kaçakların bu dağlık alandan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırında bulunan Ekincik mevkiine inerek deniz yoluyla Rodos Adası'na gidebilme ihtimali göz önünde bulunduruluyor.

 MUĞLA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN