Okullar ne zamana kadar kapalı? MEB açıklama yaptı

Okullar ne zamana kadar kapalı? MEB açıklama yaptı

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitimle yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni koronavirüs yasaklarını açıklamasının ardından bir açıklama da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerinin, 31 Aralık 2020'ye kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini bildirdi.  

MEB'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin yıl sonuna kadar online olarak sürdürüleceğini açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

Bilgilendirmede, "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.  Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARINI AÇIKLADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs yasaklarını da açıkladı. İşte o yasaklar:

* Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

* Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

* 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

* Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

* Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

* Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

* Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

* Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN