MEB ‘karne notu’ açıklamasıyla, 'Karneler nasıl verilecek?' sorusunu cevapladı

MEB ‘karne notu’ açıklamasıyla, 'Karneler nasıl verilecek?' sorusunu cevapladı

Koronavirüs salgınında vaka sayıları göz önünde bulundurularak alınan kararla yüz yüze sınavların yapılmayacağı açıklanmıştı. 1. dönem yapılan yüz yüze sınavların da karne notuna eklenmeyeceği bildirilmişti.

Ancak isteyen velilerin, okul müdürlüklerine başvurarak, 1. dönem yüz yüze yapılan sınavların karne notuna yansıtabileceği bilgisi paylaşılmıştı. Salgın sürecinde öğrencilere, geçmiş dönemde olduğu gibi dijital karne verilecek. Takdir-teşekkür belgeleri de e-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek.

KARNE NOTLARI NASIL VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile verileceği, 1. dönem yapılan yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine eklenmeyeceği açıklandı.

MEB’in 25 Aralık 2020 tarihinde yaptığı düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınavların yapılmayacağı, yüz yüze yapılan sınavların geçerli olacağı vurgulanmıştı.

Bu doğrultuda, ilk ve ortaokullarda 1. dönem karnelerinin hazırlanmasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını şartlarından kaynaklı gereksinimler ve öğrencilerin çıkarlarına bakılarak, uygulamada birlik sağlamak için yapılacak dönem sonu işlemleri ile ilgili velilere nefes aldıracak bir düzenlemeye gidildiği aktarıldı.

Türkiye’nin 81 iline gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 1. dönemde yapılan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine eklenmeyeceği açıklandı. Fakat dileyen veliler, 21 Ocak'a dek okul müdürlüklerine başvurarak, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanına eklenmesini isteyebilecek.

meb-karne-notu-aciklamasiyla-karneler-nasil-verilecek-sorusunu-cevapladii.jpg

KARNELER NASIL VERİLECEK?

Bunun dışında, pandemi şartları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önüne alınarak, ilk ve ortaokullarda eğitim öğretim döneminin birinci yılında karne basımı ve dağıtımının kesinlikle yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı duyuruldu.

25 Aralık 2020 tarihinde MEB’in yaptığı açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminin ilk yılıyla sınırlı olmak şartıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemlerinin, ilgili yönetmelikte belirtildiği biçimde uygulanmaya devam edeceği, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalamasıyla dönem puanı hesaplanacağı bilgisi paylaşıldı. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalamasıyla dönem puanının hesaplanacağı vurgulandı.

DİJİTAL KARNE NEDİR?

Covid-19 salgını, eğitim sisteminde ise bazı değişikliklere sebep olmuştu. 2019-2020 eğitim öğretim yılının sonunda öğrenciler karnelerini dijital olarak almıştı.

E-KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilen karnelere denir. Salgın sürecinde karneler MEB’in e-Okul sistemi üzerinden paylaşılıyor.

Öğrenciler karnelerine ‘e-okul.meb.gov.tr' internet sayfaları üzerinden erişebiliyor. Öğrenciler, ‘takdir ve teşekkür’ belgelerini de sistem üzerinden görüntüleyebiliyor.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaralarıyla rahat bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN