MEB LGS sınav kılavuzunu yayınladı | İşte binlerce kişinin merak ettiği LGS kılavuzunun detaylar

MEB LGS sınav kılavuzunu yayınladı | İşte binlerce kişinin merak ettiği LGS kılavuzunun detaylar

Haberimizde 2018 LGS kılavuzu ve detaylarını bulabilirsiniz. MEB 10 Nisan akşamı LGS sınav kılavuzunu ve nitelikli lise kontenjanlarını açıkladı. Binlerce veli LGS kılavuzunun detaylarını merak ediyor. Bu sene 8. sınıfta okuyan öğrencisi olan veliler şimdiden Liseye Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları nasıl ve nereden yapılacak merak etmeye başladı. MEB'den yapılan son dakika açıklamalarını ve LGS kılavuz ve kontenjanlar hakkında merak edilen her şey haber detayda

Haberimizde MEB'den dün akşam geç saatlerde gelen açıklama  ve 2018  LGS sınav kılavuzu hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz. Bu sene 8. sınıfta öğrencisi okuyan velilerin merak ettiği Nitelikli okullara geçiş için girilmesi gereken sınav olan (LGS) Liseye Geçiş Sistemi sınavı hakkındaki tüm ayrıntılar LGS sınav kılavuzunda. Sınav kılavuzu ve MEB'in resmi internet sitesinden duyurduğu ilanda yer alan detayları merak edenler için derledik. LGS kılavuzunda bu sene sistemin nasıl işleyeceği açıklanmakta. LGS kılavuzuna aşağıdakki linkten ulaşabilirsiniz.

MEB LGS sınav kılavuzunu ve nitelikli okulların il il listesini dün akşam resmi internet sitesinden duyurdu. Sınava girip başarılı öğrencilerin tercihlerini rahatlıkla yapacağı düşük puan alanların da gönlündeki okullar için zorlanacağı bir sınav olan LGS sınavında ilk adım başvuruların gerçekleştirilmesi olacaktır. Başvurular 11 Nisan ve 18 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 2018 LGS kılavuzu velilere ve öğretmenlere sistemin nasıl işleyeceğinini adım adım açıklıyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından sınav giriş yerleri belli olacak ve sınavda ter döken adaylar bir sonraki adımda tercihlerini yapıp sonuçları beklemeye koyulacaklar. Tüm bunların sağlıklı bir şekilde işlemesi için LGS kılavuzunu dikkatle incelemek gerekir. 

LGS SINAV KILAVUZUNA NASIL ULAŞILIR?

LGS sınav kılavuzuna MEB'in internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sonuna doğru yaklaşıldıkça milyonlarca öğrenci ve velinin liseler yerleşme sistemiyle ilgili olarak ortaya konacak sistemle ilgili sorularına tam manasıyla cevap bulunabilmiş değil. TEOG yerine gelen yeni sistemin adı Liseye Geçiş Sistemi(LGS) olarak belirlendi. 

 2018 Liseye Geçiş Sistemi olarak adlandırılan ortaokul 8. sınıftan sonra lise öğrenimi için okul tercih etme sistemiyle ilgili yönerge geçtiğimiz günlerde yayınlanarak kafalarda oluşan bazı soru ve merak konularına cevap getirdi. LGS sınav kılavuzunda sınava girecek adayların hangi aşamalardan geçeceği tek tek açıklanıyor. Liseye geçiş için nitelikli okulları tercih edecek olan öğrenciler bu tercihlerini gerçekleştirebilmeleri için sınava girmeleri gerekiyor. Bölgesinde sınavsız yerleştirilebileceği okullar dışında sınavla öğrenci alan nitelikli liselere kaydolmak isteyen öğrenciler LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sınavında ter dökecekler.

LGS SINAV KILAVUZU VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

LGS KILAVUZUNDA BAŞVURU İŞLEMLERİ ADIM ADIM ANLATILIYOR

1. Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. LGS kılavuzunda Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktıribaresi var. 


2. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. 


3. Yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsoloslukları üzerinden yapacaklardır. 


4. Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler bu kılavuzda yer alan “EK 1–Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır. 

5. Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik /Konsolosluklarca [email protected] e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecektir. 

Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No: 21 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 27 Nisan 2018 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.

6. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebileceklerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN