MEB'den Liseye Geçiş Sınav tarihi açıklaması

MEB'den Liseye Geçiş Sınav tarihi açıklaması

2019 LGS sınavı ne zaman yapılacak? Sorusu nihayet bu sabah anıtını buldu. MEB'den Liseye Geçiş Sınavı tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği haber bu sabah saatlerinde ajanslara düştü.

2019 LGS sınavı ne zaman yapılacak? MEB bu sabah Liseye Geçiş Sınavı tarihi ile ilgili son dakika haberini açıkladı. Milyonlarca öğrencinin hangi liseye gideceğinin belirleneceği LGS'nin tarihi belli oldu. LGS sınavı ne zaman, LGS sınav tarihi ne zaman gibi sorular googlede trend oldu. İşte LGS ile ilgili araştırlan detaylar ve MEB'den yapılan son dakika açıklamaları ile ilgili haberler...

2019 LGS SINAV TARİHİ NE ZAMAN? 

LGS sınavı ne zaman yapılacak MEB'in açıklamasından sonra belli oldu. 2019 yılında lisede okuyacak olan öğrencilerin gireceği LGS sınavının tarihi sınava hazırlanan milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

LGS SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİRİLDİ

LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu. Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20  dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk  sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk  sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve  kasım aylarında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları  yayımlamıştı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı  belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay örnek soru kitapçığı yayımlanarak devam  edileceği bildirildi.

18-11/26/2019-lgs-sinavi.jpg

LGS SÖZEL SORULAR İÇİN TIKLAYIN

LGS SAYISAL SORULAR İÇİN TIKLAYIN

MEB LGS KASIM ÖRNEK SORULARINI YAYINLADI 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığı yayımladı. Kitapçıkta, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. Örnek soru kitapçığına MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://odsgm.meb.gov.tr/ adresli web sitesinden erişilebilecek.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada LGS’de ezbere dayalı sorular azaltılacağını öğrenmeye dayalı soruların artacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN