AK Partili vekillin sözleri değiştirildi ortalık karıştı

AK Partili vekillin sözleri değiştirildi ortalık karıştı

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki ‘araba’ çıkışının “Yerli araba var mıydı?” şeklinde değiştirilmesi tepki çekti. İfadeyi değiştiren görevli eleştiriler üzerine istifa etti.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 18 yıl önce Türkiye’de araba olmadığını kastederek CHP’li Bülbül’e “Araba var mıydı, araba?” ifadeleriyle tepki göstermişti. Sözlerinin tepki çekmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden düzeltme paylaşımı yapan Ök, “Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi” ifadesini kullandı.  

Fakat Ök’ün paylaştığı tutanaktaki metindeki sözün “Yerli araba var mıydı?” şeklinde değiştirildiği ortaya çıktı. 

Tepkilerin ardından TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı.  

Açıklamada, “İncelenmemiş tutanak üzerinde değişiklik işlemini yapan Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı, söz konusu işlemle ilgili sorumluluğu üstlenerek görevinden istifa etmiştir. TBMM Genel Sekreterliği tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işlemleri devam etmektedir” denildi.  

 

t1.jpg

ÖK'ÜN SÖZLERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Sayın Başkan, AK Partili sözcü arkadaşı dinleyince yani on sekiz yıl önce araba yoktu, uçak yoktu, tren yoktu, on sekiz yıldan beri telefon yoktu, yani on sekiz yıldan beri olmaya başladığını gördük. Bunlar, La Fontaine Masalları bunlar” ifadelerini kullandı.  

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök bu sözler üzerine araya girerek, “Araba var mıydı, araba?” diye çıkıştı. 

Bülbül, “Ya, lütfen arkadaşlar. Millet aç, milletin tenceresi kaynamıyor, evinde kaynamıyor, bunları söyleyin” diye devam etti. Ök ise tekrar “Araba var mıydı?” diye müdahale etti.   

t2.jpg

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI 

Ök’ün “18 yıl önce Türkiye’de araba yoktu” şeklinde anlaşılan sözleri tartışma yarattı. Ök, sosyal medya hesabından “Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi” şeklinde bir mesaj paylaştı. TBMM tutanağının da görselini paylaştı. Ancak Ök'ün paylaştığı tutanak farklıydı. 

Halen TBMM tutanaklarında, “Araba var mıydı, araba?” şeklinde görünen kayıt, Nilgün Ök'ün Twitter mesajında, “Yerli araba var mıydı, yerli araba?” şeklinde değiştirilmişti. Bu değişiklik fark edilince açılan soruşturma istifayla sonuçlandı.  

l.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN