Meclis'e giren ilk Ezidi vekil Feleknas Uca kimdir?

Meclis'e giren ilk Ezidi vekil Feleknas Uca kimdir?

Türkçe bilmemesi ile gündeme gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca TBMM'de yemin etti. Meclis'e giren ilk Ezidi vekil Feleknas Uca kimdir?

Feleknas Uca Avrupa Parlamentosu eski milletvekillerinden olan Feleknas Uca HDP'nin dikkat çeken kadın miletvekillerinden biri. Ezidi kimliği ile öne çıkan Uca, AP milletvekilli döneminde özellikle Kobani'de yaşanan insanlık krizine dikkat çekmiş ve 2014'te Ezidilerin yaşadığı sıkıntıları uluslararası kamuoyuna göstermek için Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) merkezinin önünde açlık grevi yapmıştı. 1976 Almanya doğumlu olan Uca'nın uzmanlık alanı tıp asistanlığıdır. Batmanlı Ezidi- Kürt bir ailenin kızı olan Uca, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Diyarbakır'dan 4. sırada göstermişti.

Feleknas Uca kimdir?

HDP'nin Diyarbakır'dan 4'üncü sırada milletvekili adayı gösterdiği Feleknas Uca, 17 Eylül 1976'da Almanya'nın Celle kentinde Batmanlı Yezidi Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Yedi kardeşi olan Uca, ilk ve ortaokuldan sonra meslek lisesine gitti ve çocuk bakımı konusunda ihtisas yaparak 'tıp asistanı' oldu.

1999'da henüz 22 yaşındayken Demokratik Sosyalizm Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na seçilen Uca, 2004'e kadar Parlamento'nun Kültür, Eğitim, Medya ve Fırsat Eşitliği Komitesi'nde çalıştı. 2009'a dek AP milletvekili olan Uca, Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu üyeliği de yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN