Medvedev: ABD ile çatışmaya ramak kaldı | Son dakika haberleri

Medvedev: ABD ile çatışmaya ramak kaldı | Son dakika haberleri

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ABD'nin Suriye operasyonuna sert tepki gösterdi. Medvedev "ABD ile çatışmaya ramak kaldı" ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ABD'nin Suriye operasyonuna sert tepki gösterdi.

Medvedev "ABD ile çatışmaya ramak kaldı" ifadelerini kullandı. 

Facebook hesabından açıklamada bulunan Medvedev, "Ana düşman IŞİD'e karşı ortak mücadele sergilemek yerine Trump yönetimi, Suriye'deki meşru hükümetle öfkeli bir şekilde mücadele edeceğini gösterdi. Saldırı, uluslararası hukuk normları ihlal edilerek ve BM'nin onayı olmadan düzenlendi. Ayrıca ABD'ye yönelik bir saldırıyla ilgisi olmayan bir askeri operasyon için ABD Kongresi'ne ön bildirimde bulunulmadı" dedi.

'ABD, RUSYA İLE ÇATIŞMANIN EŞİĞİNE GELDİ'

Medvedev, ABD'nin bu saldırıyla Rusya ile çatışmanın eşiğine geldiğini de vurguladı.  Medvedev, "ABD'nin Suriye'ye ait hava üssüne yönelik saldırısının bir adım sonrası Rusya ordusuyla çatışmak olurdu" dedi. ABD'nin saldırısının yasa dışı olduğunu savundu.

UÇAKLARIN KALKTIĞI ÜS

Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıya yanıt olarak ABD, Suriye'de rejime ait Şayrat Hava üssüne Cuma gününün ilk saatlerinde füze saldırısı düzenlemişti. Hedef alınan nokta, İdlib'deki kimyasal saldırıyı düzenleyen uçakların kullandığı hava üssü. Suriye ordusu, 6 askerin öldüğünü açıklamış, üste büyük maddi hasar olduğunu duyurmuştu.

SALDIRGANCA EYLEM

ABD'nin Suriye'de rejime ait askeri üsse yönelik saldırısının ardından Kremlin'den yapılan açıklamada Kremlin Sözcüsü, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırıyı, "Uluslararası hukukun ihlâli" olarak nitelendirdiğini aktarmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'ye düzenlediği operasyonu "saldırganca bir eylem" olarak nitelendirmişti.

PROTOKOLLER ASKIDA

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da, ABD'nin Humus'taki hava üssüne düzenlediği bombardımanla ilgili BMGK'yı toplantıya çağıracaklarını açıklamıştı. Bunun üzerine BMGK acil toplanma kararı almıştı.

Öte yandan Rusya, Esed rejimine ait hava üssüne düzenlenen ABD saldırısının ardından, bu ülkeyle imzaladığı imzaladığı ve Suriye hava sahasında iki ülkenin uçaklarının arasında kazaları önlemeye yönelik güvenlik protokolünü askıya almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN