Mehmet Demirkol: Akıllı telefonlar, akılsız hakemler

Mehmet Demirkol: Akıllı telefonlar, akılsız hakemler

Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Mehmet Demirkol, Pereira'nın 2 haklı penaltıyla öne geçtik açıklamasına katılmadığını söylerken, "Hayatımızı 2 şey çok kolaylaştırdı. 1 akıllı telefonlar, diğeri akılsız hakemler" dedi.

Ntvspor kanalı Spor Servisi programı yorumcusu ve Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, son dönemde kararları tartışılan hakemlerle ilgili ilginç bir analizde bulundu.

'2 tane haklı penaltı...'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın "2 tane haklı penaltıyla 2-0 öne geçtik" açıklamalarını değerlendiren Mehmet Demirkol, "2 tane haklı penaltı diyor. Bence bir daha seyrettikten sonra öyle demez. İlki Volkan'la Sercan arasındaki pozisyon nizami şarj deyiminin tam karşılığı. Fotoğrafını koyarsın. Orada ne yanıltmış olabilir hakemi. Volkan topu Sercan'ın önüne doğru atıyor. Sanki önünde gidiyormuş gibi. Kendi önünde gidiyor olsa Sercan'ın hamlesiyle yere düşmüş gibi hissedebilir. Topa hakim olmadan rakibe vuruyor. Orada da arkadaki hakem onu görebilir. O da herhalde baraja mı katıldı, kaleci mi engelledi onu bilmiyorum. Pereira da ilk penaltıyı gördüğünde penaltı demez" diye konuştu.

MEHMET DEMİRKOL'UN HAKEM TEPKİSİ

'Kuralın gözden geçmesi lazım'

Fenerbahçe'nin kazandığı ikinci penaltıya da değinen Mehmet Demirkol, "İkinci penaltıya, kural penaltı diyor. Kurallar çerçevesinde penaltı; ama kuralın gözden geçirilmesi lazım. Kural, neyses o. Kurala göre davranılır. Hakeme, kural yanlış uygulama denir mi? Hayır, denmez. Devre arasında bütün hakem hocaları da aynı şeyi söylüyor. Oyuncunun eli açıksa hiç zorlamayın, kolaya kaçın. Çalın penaltıyı denmiş. Hakemin uygulaması doğru. Bunlar penaltı olmamalı. Ama hakem haklı. Çünkü kronometre tutamazsın topun ayaktan çıkışıyla Sercan'ın eline çarpma anında. Eli de açık değil" ifadelerini kullandı.

'Akıllı telefonlar, akılsız hakemler'

"Hakemin kararına saygı duymak lazım" açıklamasını yapan Demirkol, "Hakem penaltı diyorsa penaltıdır. Bu hayatımızı kolaylaştırıyor. Hakemin her kararının üzerine 'İşte o olmasaydı maçı biz alacaktık' deniyor. Hakem bizim hayatımızı kolaylaştıran en önemli enstrümanlardan biri. Hayatımızı 2 şey çok kolaylaştırdı; 1 akıllı telefonlar, diğeri de akılsız hakemler. Hakemler hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Her şeyi hakemin üzerine yıkabilirsin" diyerek hakemlerin yorumcuların işlerini kolaylaştırdığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN