Mehmet Demirkol: Galatasaray'da seviye çok düştü

Mehmet Demirkol: Galatasaray'da seviye çok düştü

NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında Mehmet Demirkol, zor günler geçiren Galatasaray Kulübü için tavsiye ve uyarılarda bulundu.

NTVSpor ve Fanatik Gazetesi yazarı Spor Servisi programında yaptığı yorumlarla yine gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

"Duygusal kopma var"

"Burak'la taraftarların bir bölümü arasında duygusal kopma var. Muslera ve Sneijder'i gönderip taraftarla barışık kalmak kolay olmaz" diyen Mehmet Demirkol, "Mustafa Denizli'nin bir oyuncu istedim onu da almadılar diye bir açıklaması vardı. Başkan açıklamayı yaptığında 1+1 isteniyor dediğinde, Mustafa Denizli'nin 'çok zor, en dip' şeklindeki açıklamalarından bunu kastediyor zannettim. 'Bütün bunları biliyordu, onu anlatıyordu herhalde' dedim. O kadar kötü bir tablo çizmişti ki; o kadar da değildi. Daha bundan kötüsü yok, rezalet, bitti, en zor zamanda. 'Sadece Galatasaray için görevi kabul ederim' yönünde laflar etmişti. 'Herhalde bununla alakalı' dedim" diye konuştu.

MEHMET DEMİRKOL'DAN ÇOK SERT ELEŞTİRİ:

"Hıncal Uluç'un benim de katılabileceğim bir analizi var"

Sabah gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç'un, "Denizli'nin sonu: ?" adlı makalesinden "Yanlış transferler yaptın, Linnes'i niye aldın?. İhtiyacın olan o muydu? Senin adam gibi stoperlere ihtiyacın var. Semih çıktığında "Yürekli" Denizli, Olcan'ı beke çeker, oyuna Yasin'i alırdı ya da Umut'la çift forvete dönerdi.. Korkun devam ettiği için Carole gibi bir başka hazırlıksız adamı soktun. Korkun devam ettiği için Carole gibi bir başka hazırlıksız adamı soktun" gibi bölümleri okuyan Demirkol, "Benim de katılabileceğim bir analiz var. Enterasan bir şekilde Hıncal abi doğru bir analiz yapmış" derken, Fuat Akdağ, "Eskiden eleştiri yapardı. Şimdi yaptığı hiçbir eleştirinin karşılığı olmuyor, hep yanlış bakıyor. Seyrediyor, sonra yanlış yazıyor. Bizim kanaldan bahsediyor. Sabahın 8'inde yapılan bir maddi hata, örneğin bir maçın yanlış skoru gecenin 11'ine kadar yanlış dönmüş. Beşiktaş maçıyla ilgili sürekli yazıyorlar, bakıyoruz öyle değil. Eskiden baktığında biz mi hata yaptık diye tedirgin oluyorduk, şimdi öyle olmuyor, genellikle yanlış yazıyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Demirkol ise, "Böyle bir şey olmadıysa ve bunu yanlış yazıyorsa ona yanlış denmez. Başka bir şey denir de söylemeyeyim" yorumunu yaptı ve şöyle devam etti; "Ama bu analize katılabilirim. Mustafa Denizli'nin de büyük şansı var. Yani şu oyunun yarısını Hamza hocanın yarısı sergiliyor olsaydı, Hamza hoca bitmişti. Bu saygı herhanlde. Bende de aynı şey var. Yani bazen böyle duruyorsun. Mustafa Denizli yapıyorsa, 'Bir bildiği vardır' diyorsun. Mantığa bak. O gün de söylüyordum; ama biraz daha yüksek sesle söyleyebilirim artık. Galatasaray dünya çapında bir orta sahasını kaybetti. Sev sevme, sempatik adamda değildi: Melo.

Dünya kupası finallerinde Brezilya forması giymiş, Juventus'ta oynamış ve Galatlasaray'da oynarken de Inter'e transfer ediyorsun. 5 sene evvel Şampiyonlar Ligi'ni kazanan bir takıma yolluyorsun.

"Bu bir akıl tutulması"

Bu adamın yerini orta üs bir takımın, küçümsediğimden değil; ama Kasımpaşa'nın sezon başındaki stoperiyle mi doldurursun. Bu bir akıl tutulması. Mantıklı bir açıklama yok. Bir ortasaha eksilirse gider bir ortasaha alırsın. Dünyada bir ortasaha mı kalmadı da, bir alt sınıftaki rakibinin stoperini alıyorsun. Kasımpaşa'da ön stoper oynamakla Galatasaray'da orta saha oynamak aynı şey mi? Aynı şey olabilir mi? İddiam şuydu, tekrar ediyorum; Chedjou, sezon başından beri Rıza Çalımbay'ın elinde ön stoper olarak oynamış olsaydı Donk da Galatasaray'da olsaydı, Donk'u Galatasaray'ın ortasahasına koymak kimsenin aklına gelmezdi, gider Chedjou'yu alırdın. Galatasaray orta saha transferini stoperden yapmaz. İlla stoperden devşireceksen git Chedjou'yu devşir. Bunlar anlaşılır işler değil. Burada bir akıl tutulması var. Bunun da sebebi futbol aklıyla alakalı. Mustafa hocanın önüne belki bunlar geldi. Mustafa hoca da belki en tanıdığını bildiğini seçti. Dünyada bu kadar orta saha oyucnusu dururken gider stoper alınır mı? Burada çok ciddi bir problem var."

"Galatasaray'da seviye çok düştü"

Galatasaray'da bir başka konunun Sinan Gümüş'ün performansı olduğunu vurgulayan Mehmet Demirkol, "Benim kafamda soru işareti var. Bir taraftan takdir ediyorum. Sinan acaba o seviyede oynar mı? Çok büyük bir destek var. Camia ve taraftar desteği, önemli bir şeydir. Oyuncuyu başka bir yere de getirir. Bunlar güzel. Mesela, son maçta oyundan çıkması bence de büyük hata; çünkü takımda Sneijder'le birlikte çok az uğraşan oyunculardan biri. Ama maçı izlerken şu soruyu sordum ve yanıtını bulamadım. Sinan böyle bir atılım mı yaptı da oraya mı çıktı; yoksa Galatasaray'ın seviyesi mi o kadar düştü ki Sinan orada parlıyor. Bana biraz ikincisi gibi geliyor. Çünkü Osmanlıspor 5 haftadır evinde kazanamıyor, Galatasaray maçı 5 olurdu. Muslera'nın korkunç performansı vardı. Muslera zaten, muhtemelen kariyerinin en kötü maçını oynadı, 3 golde de ciddi hatası var. Seviye çok düştü. Mustafa hocanın bunda sorumluğu var" yorumlarını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN