Meksika'da çatışma: 43 ölü

Meksika'da çatışma: 43 ölü

Meksika'nın batısında güvenlik güçleri uyuşturucu çetesi üyesi olduğunu tahmin ettikleri 42 silahlı kişiyi öldürdü. Çatışmada bir de polis hayatını kaybetti.

Meksika'nın batısında yer alan Michoacan ile Jalisco eyaletleri arasındaki bölgede uyuşturucu çetesi üyesi olduğu tahmin edilen bir grup silahlı kişi ile emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 43 kişi öldü.

Yetkililer, ölenlerden 42'sini çete üyelerinin oluşturduğunu söyledi.

Polis, kendilerine ateş açılması üzerine yardım çağırdıklarını ve çete üyelerini helikopter yardımıyla öldürdüklerini açıkladı.

Jalisco eyaletine, Meksika'nın en güçlü uyuşturucu karteli olarak kabul edilen "Jalisco Yeni Nesil Karteli" (CJNG) uyuşturucu çetesi hakim. Kartelin lideri Heriberto Acevedo Cardenas, 23 Mart'ta polisle çete arasında çıkan çatışmada ölmüştü.

Mart ayından bu yana çete 20 polisi öldürdü. 1 Mayıs'ta da bir askeri helikopteri düşüren çete, 6 askerin ölümüne neden olmuştu.

Meksika’da uyuşturucu çeteleri ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 2007’den bu yana 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

MEKSİKA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN