Melih Bulu'dan tepki çeken sözler: Ufak çatışmada roketimiz gitse bir gemiye vursa herkes de görse

Boğaziçi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun 2019 yılında katıldığı bir televizyon programında Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin kullandığı ifadeler tartışma konusu oldu. Artık eski Türkiye'nin olmadığını belirten Bulu, "Herkes bilmeli ki Türkler’in çok güçlü bir donanması var. Belki birkaç tane görsel sunmak lazım, mesela bir ufak çatışmada roketimiz gitse bir gemiye vursa herkes de görse" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik protestolar devam ediyor. Çok sayıda öğrenci gösteriler nedeniyle gözaltına alınırken, 2 kişiye de tutuklama kararı çıkarıldı. Muhalefet ise Bulu’yu ‘istifaya davet’ ederken, iktidara ‘gençleri rahat bırakın’ çağrısında bulundu.  

Melih Bulu’nun sosyal medyada paylaşılan ve Aralık 2019'da TV NET’te Doğu Akdeniz'deki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu.  

Bulu konuşmasında, Türkiye'nin donanmasının ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamak amacıyla "birkaç görsel sunmak" için çatışma esnasında bir geminin vurulmasını öneriyor. 

"ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ" 

Bulu'nun konuşması şöyle: 

Aslında Öne çıkarılması gereken şeyler var. O da bizim eski Türkiye olmadığımız ve yeni Türkiye'nin gücünün ne olduğu. Hard power dediğimiz, yani bizim gücümüzün sert unsurlarını göstermek lazım. Eski bir savunma sanayi çalışanı olarak da donanmada silah gücü olarak ne durumdayız diye baktım.

Şu anda bölgede bizim kadar güçlü bir donanma yok. Ne İsrail’in ne Mısır’ın donanması. Yunanistan zaten gemilerini yürütemez duruma geldi. Etrafımızda bizim kadar güçlü bir donanmaya sahip bir güç yok. Bence bunun öne çıkarılması lazım.

Çünkü masaya oturduğumuzda herkes bilmeli ki Türkler’in çok güçlü bir donanması var. Belki birkaç tane görsel sunmak lazım, mesela bir ufak çatışmada roketimiz gitse bir gemiye vursa herkes de görse.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN