Memur-Sen eyleme gitti, Ankara'da memurlar iş bıraktı

Memur-Sen eyleme gitti, Ankara'da memurlar iş bıraktı

Hükümetten yeni teklif gelmemesi sonrası Memur-Sen'in eylem kararı almasının ardından Ankara'da görev yapan memurlar saat 15 itibariyle iş bıraktı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet kanadından gelen düşük zam teklifi Memur-Sen tarafından kabul edilmedi. Rakamın güncellenmesini ve 2020-2021 yılları için toplamda yüzde 20'lik zam isteyen Memur-Sen, bugün bir dizi eylem yaptı. Ankara'da Memur Sen'e bağlı memurlar iş bırakmayı ve saat 17.00'de Çalışma Bakanlığı önüne boş cüzdan atmayı kararlaştırdı.

Konu ile ilgili Memur-Sen sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

• Başkanlar Kurulu

• Genişletilmiş Başkanlar Kurulu

• Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı İle 8 saat süren istişareden çıkan sonuçlardan ilkini uyguluyoruz.

15.00'da Ankara'da iş bırakıyoruz.

17.00'da Çalışma Bakanlığı önüne Cüzdan Bırakıyoruz.

MEMUR-SEN'İN ZAM TEKLİFİ

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl  yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve 1. yıl yüzde 3, 2. yıl yüzde 2 refah payı talep etmişti.

Son olarak Ali Yalçın, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 2020 ve 2021 için toplamda yüzde 20'lik bir zam teklifinin hükümet kanadından gelmediği sürece imza atılmayacağının altını çizdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN