Memur-Sen ve D.Türkistan Maarif Derneği'nden Uygur protestosu

Memur-Sen ve D.Türkistan Maarif Derneği'nden Uygur protestosu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çin'in sistematik soykırım ve baskı yönetimi altında tuttuğu Doğu Türkistan'daki uygulamalarına tepki göstererek, "Çin deyince akla ucuz ve kalitesiz mallar gelmiyor sadece, yürek yakan acılar, işkenceler, asimilasyonlar ve kültürel soykırımlar geliyor." dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla Kuğulu Park'ta bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı insanlık dışı uygulamaları protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genel Başkan Yalçın, bugün insan haklarını kutlamak için bir araya gelmeyi arzu ettiklerini ancak Doğu Türkistan özelinde dünyanın birçok noktasında yaşanan insan hakkı ihlallerinin buna engel olduğunu ifade etti.

19-12/10/aslscixc.jpg

"ÇİN'DE KÖLE VE ZULÜM DÜZENİ VARDIR"

Çin'in Doğu Türkistan'da işgalci olarak bulunduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"Çin deyince akla, ucuz ve kalitesiz mallar gelmiyor sadece, yürek yakan acılar, işkenceler, asimilasyonlar ve kültürel soykırımlar geliyor. Çin, Doğu Türkistan'da, işkencecidir, zalimdir ve her türlü kötülüğün failidir. Çin'de tam bir köle ve zulüm düzeni vardır. Öyle bir devlet var ki ortada, kendisinden güçsüz olan devletlerin egemenliğini, kendi vatandaşının emeğini, yanı başındaki coğrafyadaki milletlerin fikrini, tarihini, kültürünü, birikimini, hepsinden öte kendisini yok etmeyi hedefliyor."

19-12/10/asklcbsxc.jpg

DOĞU TÜRKİSTAN MAARİF DERNEĞİ DE SESSİZ KALMADI

Bu anlamlı günde Uygur Türklerine uyguladığı işkence ve soykırım sebebiyle Çin'i protesto edenler arasında Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği de vardı. Dernekten yapılan açıklamada Çin şiddetli şekilde kınanırken, "Komünist Çin bölgedeki yerel halkları dili ve dini inancından uzaklaştırmaya, binlerce yıllık kültür değerlerini ve tarihini yok etmeye çalışıyor. Camiileri yıkıyor, tarihi eserleri yok ediyorlar, Böylelikle Müslüman Türk halkını tamamen yok etmeyi, asimile ederek Çinlileştirmeyi hedefliyorlar. Biz Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği olarak Çinin bu yaptıklarını asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz ve Çin’i şiddetle kınıyoruz. Aynı zamanda tüm dünya kamuoyu, İslam işbirliği teşkilatı, BM, AB, ABD ve insanların hak hukuk ve özgürlüğünü savunan tüm uluslararası insan hakları kuruluşlarını, Çinin işlemekte olduğu insanlık dışı hak hukuk ihlalini durdurmak için acilen göreve çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN