Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde kimdir, neden gözaltına alındı?

Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde kimdir, neden gözaltına alındı?

İyi Parti lideri Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, polisler tarafından gözaltına alındığını açıkladı. 2017'de Cumhurbaşkanlığı sistemine 'hayır' demesi nedeniyle, MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk TV'den tasfiye edilmişti.

Televizyon medyası birçok görevde bulunan İyi Parti basın danışmanı Murat İde'nin gözaltına alındığı öğrenildi. Sosyal medyada gündem olan gözaltı haberinin ardından, 'Murat İde kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Deneyimli gazeteci; Takvim, Tercüman, Ortadoğu, Yeniçağ gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. İşte, 'Murat İde biyografisi'...

MURAT İDE NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, 2015 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında açılmış olan davadan dolayı Giresun'da gözaltına alındı. Giresun Adliyesi'ndeki savcılık ifadesinin ardından ise serbest bırakıldı.

2020-10-08-111219.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Murat İde'yi telefonla arayarak, gözaltı sürecine ilişkin bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, İde'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

MURAT İDE'NİN HAYATI

25 Mayıs 1969 tarihinde Malatya'da astsubay bir baba ile öğretmen bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tam adı Yunus Murat İde'dir.

İlk ve orta öğretimini Ayancık, Malatya ve İzmir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Bölümünden mezun oldu.

Gazetecinin Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Hürriyet Gazetesi, ATV (A Takımı), Show TV ve Star TV'de muhabirlik yaptı.

Ardından sırasıyla; TGRT'de Haber Koordinatörü, ATV Haber Müdürü, ATV Ankara Temsilcisi, Skytürk Ankara Temsilcisi, Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı, Kanal 1 Genel Yayın Yönetmeni, Avrasya TV haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Avrasya TV'de 'Ters Açı' adlı programını hazırladı ve sundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE 'HAYIR' DEDİ

2007 yılında yayın hayatına başlayan MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk TV'de genel yayın yönetmeni oldu. Aynı zamanda 'Medya Açılımı' adlı programı yaptı.

Takvim, Tercüman, Ortadoğu, Yeniçağ gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

4 Mart 2017 tarihinde başkanlık sistemine 'hayır' diyen Murat İde, Bengütürk TV genel yayın yönetmenliği görevinden alındı ve yerine Metin Özkan getirildi.

Zeynep isminde bir kızı olan Murat İde, 'Şeriatın Kestiği Yürek' isimli bir kitap yazdı. 25 Ekim 2017 yılında kurulan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanlığı görevine getirildi.

1969 doğumlu olan Murat İde, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN