Merkel: Esad dönemi demokratik yollarla sona erdirilmeli

Merkel: Esad dönemi demokratik yollarla sona erdirilmeli

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’de Beşar Esad döneminin de sona ermesi gerektiğini söyledi.

Suriye rejiminin kimyasal silah kullanarak masum sivilleri öldürmesini katliam olarak niteleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD’nin saldırısını "anlaşılabilir” olarak değerlendirdi. Merkel, Suriye’de Beşar Esad döneminin de sona ermesi gerektiğini vurguladı.

"KİMYASAL KATLİAM"

Suriye’nin İdlib vilayeti yakınlarındaki Han Şeyhun kasabasına düzenlenen saldırıyı "kimyasal silahla katliam” olarak değerlendiren Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Esad’ın bu saldırının sorumluluğunu "tek başına taşıdığı” konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

"ANLAŞILABİLİR"

Merkel, işlenen savaş suçunun boyutu, masum insanların çektiği acılar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki blokaj göz önünde bulundurulduğunda, ABD’nin saldırısının anlaşılabilir olduğunu söyledi.

Merkel, Suriye’de siyasi bir çözüm için çabaların sürdürülmesinin de önemli olduğuna dikkat çekti. Merkel, hedefin geçiş için bir çözüm bulunarak, Suriyelilerin acı çekmesine neden olan Esad rejimine demokratik yollarla son verilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

BERLİN/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN