Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz indirimi sinyali

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz indirimi sinyali

Merkez Bankası Başkanı Uysal "Önümüzdeki dönemde parasal sıkılığın düzeyini enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz" dedi. Faiz indirimine yönelik de mesaj veren Uysal "Para politikasındaki alanımızı önden yüklemeli olarak kullanmayı tercih ettik. Bu konuda temkinli duruşumuzu sürdürmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ankara Sanayi Odası'nda sunum ve sonrasında konuşma yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, ülkeler arasındaki ticaret gerilimlerinin küresel büyüme ve para politikaları üzerinde önemli yansımaları olduğunu söyledi.

Artan küresel gerilimlerin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişen ülkelerde ciddi etkiler oluşturma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Uysal "Gelişen ülkelere portföy akımı dalgalı ve zayıf seyrediyor" dedi.

"TEMKİNLİ DURUŞUMUZ SÜRECEK"

Faiz indirimlerinin ardından kredi büyüme oranında canlanma olduğuna işaret eden Uysal "Önümüzdeki dönemde kredi piyasasındaki canlanma daha belirgin hale gelecek" diye konuştu.

Enflasyon dinamiklerinde iyileşme gözlemlendiğini söyleyen Uysal "Para politikasındaki alanımızı önden yüklemeli olarak kullanmayı tercih ettik. Bu konuda temkinli duruşumuzu sürdürmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN