Meteor çalan 4 kişi yakalandı

Meteor çalan 4 kişi yakalandı

Arjantin'in kuzeyindeki Chaco kentinde bir tonu aşkın meteor çalmakla suçlanan dört kişi gözaltına alındı.

[Karar]

Polis yetkilileri otoyolda rutin kontroller sırasında durdurukları bir kamyonun koltuğunun altına gizlenmiş 200'den fazla meteor parçası bulduklarını söyledi.

BBC Türkçe'deki habere göre olayla ilgili olarak üç Arjantin ve bir Paraguay vatandaşının gözaltına alındığı belirtildi.

Chaco, göktaşlarıyla ünlü bir kent. Göktaşları koruma altında.

Kentte "Campo del Cielo" (Cennet Tarlası) adıyla bilinen 1300 kilometrekarelik bir alanda, 4 bin yıl önce düştüğü tahmin edilen bir göktaşının parçaları bulunuyor.

En büyük meteor parçası 1967'de metal dedektörüyle bulunmuştu.

37 ton ağırlığındaki El Chaco, dünyada şimdiye kadar bulunan ikinci en büyük meteor taşı.

En büyük göktaşı ise Namibya'da ağırlığı 60 ton olan Hoba meteoru.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN