Meteoroloji saat verip il il uyardı: Dikkat! Fırtına yaklaşıyor

Meteoroloji saat verip il il uyardı: Dikkat! Fırtına yaklaşıyor

Meteoroloji saat verip il il uyardı, özellikle gece saatlerinde Marmara'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Kuvvetli esecek rüzgara karşı yetkililer uyardı.

Meteoroloji'den yine peş peşe uyarılar geldi.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan duyuruya göre, bu gece yarısından sonra Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar etkili olacak.

İSTANBUL'DA FIRTINA DİKKAT!

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde fırtına beklenirken, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daise yer yer kuvvetli fırtına öngörülüyor.

Fırtına nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

EGE İÇİN DE SAAT UYARISI

Meteoroloji'den yapılan başka bir uyarıya göre de Kuzey Ege'de rüzgarın, yarın günün ilk saatlerinden itibaren, Güney Ege'de ise sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde yer yer güneybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli fırtınanın Salı gününün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

RÜZGARIN HIZ 70 KM'YE ÇIKACAK

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de gece saatlerinde kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 4 ilde rüzgar saatte 50 ila 60 kilometre hızla esecek. Rüzgarın hızı yer yer 70 kilometreye çıkabilecek.

Çatı uçması, ulaşımda aksama, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

PEŞE PEŞE SEFER İPTALLERİ

Kuzey Ege'de fırtına deniz ulaşımını da olumsuz etkileyecek.

Çanakkale Boğazı ile adalar hatlarında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ'den yapılan açıklamada, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yarınki tüm seferlerin, bölgede etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, diğer hatlardaki seferlerin ise planlandığı gibi devam edeceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN