Meteoroloji tek tek uyardı: Sağanak geliyor, kar bastıracak

Meteoroloji tek tek uyardı: Sağanak geliyor, kar bastıracak

Meteoroloji, 7 Aralık 2020 hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre batıya sağanak geliyor, kar da fena bastıracak. Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, yetkililer özellikle Kars ve Iğdır çevreleri için uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Aralık 2020 hava durumu tahminleri kamuoyu ile paylaştı. Son tahminlere göre, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay çevrelerinde sağanak, Kars ve Iğdır'da kar bekleniyor.

KARS VE IĞDIR ÇEVRELERİNE DİKKAT!

Ülke genelinde yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç) ve Doğu Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. 

Kars ve Iğdır çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar görüleceği tahmin ediliyor.

ANTALYA VE MUĞLA'DA KUVVETLİ OLACAK

Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği tahmin ediliyor. 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA 5 GÜN HAVA NASIL OLACAK?

01-005.jpg

RADAR GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

02-003.jpg

İZMİR'DE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

03.jpg

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ: 

7 ARALIK 2020 PAZARTESİ

01-006.jpg

8 ARALIK 2020 SALI

02-004.jpg

9 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA

03-001.jpg

10 ARALIK 2020 PERŞEMBE

04.jpg

11 ARALIK 2020 CUMA

05.jpg

KASIM AYINDA YAĞIŞLAR AZALDI

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yağış raporuna göre, Kasım ayında yağışlar ülke genelinde normalin altında gerçekleşti.

Geçen ay ortalama 34,7 milimetre olarak kaydedilen yağışlarda, normale kıyasla yüzde 49 azalma olurken, geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 12 artış meydana geldi.

Türkiye'de uzun yıllar Kasım ayı yağış ortalaması 67,8 milimetre olarak kayıtlarda yer alıyor. Kasım 2019'da ise ortalama 30,9 milimetre yağış kaydedilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN