Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'nin tahminine göre, Türkiye'nin kuzeyi serin ve yağışlı havanın etkisine girmekle birlikte hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düşeceği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeyi serin ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşerken, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Kuzey ve İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, Marmara Bölgesi ile sabah saatlerinden sonra yurt genelinde orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

AFAD'DAN ZEHİRLİ YAĞMUR AÇIKLAMASI

AFET ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'ndan Tuzla'daki kimyasal fabrika yangınına ilişkin yapılan açıklamada, ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığı, olağandışı bir veri alınmadığı, atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece ülkemizi terk edeceği ve beklenen yağışlar nedeniyle olağandışı bir etki oluşturmayacağının öngörüldüğü bildirildi.

'YAĞIŞA ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Tuzla'da bir kimya fabrikasında çıkan yangın, bugün ve hafta sonu beklenen yağmur için tehlike yarattı. Yangın esnasında yağmur olmamasını bir avantaj olarak nitelendiren Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, "Kimyasal partiküller rüzgâr ile birlikte dağıldı. Yağışa büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum" dedi.

ELEKTRİK ŞİRKETİNDEN ÇALIŞANLARINA 'KİMYASAL YAĞIŞ' UYARISI

Öte yandan Kocaeli'nde bulunan bir elektrik şirketinden çalışanlarına uyarı mesajı gönderilmiş, mesajda, yangın sonrası çıkan kimyasal gazların havaya yayıldığı, yağacak yağmurun tehlikeli olabileceği belirtilmişti. Çalışanlara ve ailelerine dışarı çıkmama uyarısı yapılmış, yangın ve patlama üzerine açıklama yayımlayan Kimya Mühendisleri Odası da patlama sonucu havaya karışan kimyasalların tehlikelerini vurgulamıştı.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 18°C, 23°C Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANKARA 14°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 18°C, 26°C Az bulutlu ve açık

ANTALYA 21°C, 28°C Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK 17°C, 23°C Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

TRABZON 19°C, 23°C Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ERZURUM 8°C, 24°C Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

DİYARBAKIR 15°C, 35°C Az bulutlu ve açık

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN