Metin Külünk'ten YÖK'e ÖYP çıkışı

Metin Külünk'ten YÖK'e ÖYP çıkışı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ÖYP'lilerden oluşan bir heyet ile yaptığı görüşmede önemli mesajlar verdi.

Ak Parti Istanbul Milletvekili Metin Külünk aralarında ÖGESEN Başkanı Vahdet Özkoçak ve Enes Abanoz, Ahmet Faruk Cecen ve Serkan Bulut gibi ÖYP'lilerin bulunduğu bir heyet ile dün ofisinde bir buluşma gerçekleştirdi. FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz kalkışması sonrası neler yapılması gerektiğinin ele alındığı konuşmanın temel konusu üniversitelerdeki FETÖ yapılanması oldu. Külünk görüşme sonrası Twitter'daki mesajında ise YÖK'ün hain örgütle olan mücadeleyi fırsata çevirmesine rıza göstermeyeceklerini söyledi. Külünk sözlerini şöyle sürdürdü: Amaç öncelikle çelik çekirdeğin ve suçu sabit olanların tespit edilmesidir. YÖK ve Üniversitelerdeki terör unsurlarının temizliğinde toptancı anlayış kabul edilemez. OHAL sonrası için yüksek öğretim sistemi ve yeni model örnekleri şeffaf bir şekilde kamuoyunca tartışılmalıdır.

Görüşmede ÖGESAN Genel Başkanı Vahdet Özoçak da mevcut sorunlar ve çözüm önerilerine değindi. Özkoçak, hainlerin temizlenmesinden devletin yanında olduklarını belirtti. Özkoçak, " Ancak bu süreçte masumların huhukuna dikkat edilmeli, Hz Ömer adaleti ile suçsuzlar ayrılmalıdır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN