Mevlüt Mert Altıntaş kim, nereli kaç yaşında? Rus Büyükelçi'yi vuran suikastçı FETÖ'cü mü?

Mevlüt Mert Altıntaş kim, nereli kaç yaşında? Rus Büyükelçi'yi vuran suikastçı FETÖ'cü mü?

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mert Altıntaş kim, hangi terör örgütü üyesi? FETÖ'cü mü? Altıntaş'la ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Suikastçı Altınbaş'la ilgili tüm gelişmeler ve ortaya çıkan bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Mert Altıntaş'ın mezun olduğu okul ve gittiği dershane FETÖ'yü işaret ediyor. Ancak resmi açıklama yapılmadı.

Ankara'dan gelen son dakika haberiyle sarsıldıık. İki terör saldırısının yaralarını sarmaya çalışan Türkiye yine bir terör eylemiyle karşı karşıya... Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki fotoğraf sergisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Tetikçinin Mert Altıntaş olduğu açıklandı. Peki Mert Altıntaş kimdir? FETÖ üyesi mi? Hangi örgütlerle bağlantısı var. Tüm son dakika gelişmeleri ve diğer ayrıntılar haberimizde. 

MERT ALTINTAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Saldırının ardından ortaya atılan tetikçiyle ilgili bilgiler tarıtşılırken Karar.com suikastçının kimliğini duyuran ilk yayın organı oldu. Karar'ın haberine göre suikastı Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Mevlit Mert Altıntaş'tı. Peki Altıntaş kimdi? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tetikçinin kimliğini resmen açıkladı. Son dakika haber olarak verilen bilgilere göre Mevlüt Mert Altıntaş, 1994 Aydın Söke doğumlu. Çatışmada öldürülen 22 yaşındaki Altıntaş, Manisa Şehzadeler Nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu. 

SALDIRI NEYİ HEDEF ALDI?

Suikastçı Mert Altıntaş'ın hangi örgüt adına hareket ettiği ve bağlantılarıyla ilgili soruşturma sürüyor. Operasyonlarda çok sayıda gözaltı var. Ancak şimdiye kadar bir örgüt bağlantısı açıklanmadı. Buna rağmen Türkiye ile Rusya ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir saldırı olarak değerlendirilen suikastın amacı tetikçinin kimliği, arkasındaki örgütle ilgili yorum yapmaya imkan veriyor. Türkiye ile Rusya'nın ilişkilerinin bozulmasından kimlerin karlı çıkacağı sorusu tartışılıyor. Moskova ve Ankara'nın Suriye konusunda Tahran'ın da katılacağı üçlü dışişleri bakanları toplantısından önce saldırının yapılması dikkat çekiyor. Bu da Suriye'de Türkiye'nin elinin güçlenmesini istemeyen odakları saldırıyla ilgili şüpheli yapıyor. 

SORUŞTURMADA SON DURUM: NÜFUSUNU ANKARA'YA ALDIRMIŞ

Mert Altıntaş’ın bağlantılarıyla ilgili soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda ailesi ve bir arkadaşı gözaltına alındı. Mert Altıntaş’ın ailesinin yaşadığı Aydın’ın Söke ilçesinde polis ve jandarma ekipleri, ilçenin tüm giriş ve çıkışlarında kontrol yaptı. Cumhuriyet savcısı Altıntaş’ın ailesinin yaşadığı Söke’nin Çeltikçi Mahallesi’ndeki adresinde arama yaptı.

Altıntaş’ın annesi Hamidiye ve babası Esrafil Altıntaş ile bir giyim mağazasında çalışan kız kardeşi Seher Özeroğlu, sorgulanmak üzere Söke İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Mevlüt Mert Altıntaş’ın ailesinin 2 ay önce Söke’nin Çeltikçi Mahallesi’ne yerleştikleri öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 2 gün resmi izne ayrılan Altıntaş’ın ise 1,5 ay önce nüfus kaydını Aydın’dan Ankara’ya aldırdığı ortaya çıktı. Altıntaş'ın ev arkadaşı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru S.B gözaltına alındı.

MERT ALTINTAŞ FETÖ ÜYESİ Mİ?

Bu çerçevede bir numaralı şüpheli şimdilik FETÖ. Tetikçinin hikayesi de bu örgütle ilgili şüpheleri arttırıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İddialar ve bulgular ise oldukça güçlü. 

FETÖ BAĞLANTISINI İŞARET EDEN BULGULAR

Herhangi bir örgüte bağlı olup olmadığı araştırılan saldırgan Mert Altıntaş'la ilgili suikastin hemen ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar dikkat çekti. FETÖ'cü bir gazeteci yazarın konu ile ilgili paylaşımına gelen bir yorum FETÖ yurdunda kaldığı yönündeydi. Kısa süre sonra bu yorum hemen kaldırıldı.

FETÖ'NÜN KALESİNDEN MEZUN

Saldırganın mezun olduğu okul ve gittiği dershaneyle ilgili iddialar da "FETÖ üyesi mi?" sorusunu gündeme getirdi. Altıntaş'ın FETÖ'cü Aydın Söke Özel Körfez Dershanesi'ne gittiği iddia edildi. Saldırganın mezun olduğu polis okulu da bu iddiayı güçlendiriyor.

Suikastçı Altınbaş'ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu, FETÖ örgütün kalesi olarak biliniyordu. 2014'te ilk görevden almalar bu okulda yaşandı.

DANIŞTAY SALDIRISIYLA BENZER

Tetikçinin, saldırı sırasında IŞİD ya da radikal islamcı bir örgüt üyesi izlenimi vermek için sloganlar atması, IŞİD'cilerin çok kullandığı bazı sözleri tekrar etmesi de dikkat çekti. Türkiye'de 2007'deki Danıştay saldırısında tetikçi Alparslan Arslan tekbir getirmiş ve cebinden bir gazetenin küpürü çıkmıştı. Ancak Arslan'ın İslamcı bir kimliği olmadığı daha sonra ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN ALTINTAŞ'LA İGLİLİ NEREYİ İŞARET ETTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğna'ın suikastla ilgili açıklamasındaki bir sözü saldırının arkasında kimlerin olabileceği konusunda devletin ilgisi olduğu yorumuna neden oldu. Erdoğan "Bu durumdan şu anda kendilerini bir şeyler çıkarmak, isteyen mahvileri yakından takip ediyoruz. Açıklamarı günü geldikçe devam edeceğiz. Olayı bütün boyutlarıyla araştırıyoruz. Özellikle Türkiye devletine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Bu gerçeği Türk dostlarımızın da gördğüne eminim. Rusya ile aramızdaki ilişkilerin çok ciddi bir şekilde yürütülüyor olması. Halep ile ilgil atılmış adımlar Rusya ile Türkiye'nin çalışmasının bir ürünüdür. Putin ile bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz" dedi. Erdoğan'ın "saldırıdan kendilerine birşeyler çıkarmak isteyen mahvilleri yakından takip ediyoruz" mesajı dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise tetikçi Mert Altıntaş'la ilgili olarak "Rus Büyükelçiye yapılan saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur. Bugün gerçekleşen bu olay hiç şüphesiz ki Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin normale dönme durumunun ve Rusya, Türkiye, İran ve bazı diğer ülkeler tarafından aktif şekilde yürütülen Suriye'deki barış sürecinin bozulmasına yönelik bir provokasyondur. Buna sadece bir şekilde yanıt verebiliriz, o da terörle mücadeleyi güçlendirerek. Teröristler bunu kesinlikle hissedecekler. Teröristin elini kim kullanıyor bulmamız gerek" dedi. 

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mert Altıntaş kim, hangi terör örgütü üyesi? FETÖ'cü mü? Altıntaş'la ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Suikastçı Altınbaş'la ilgili tüm gelişmeler ve ortaya çıkan bilgileri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Linkten gelen sonuçlar Karar.com'un konuyla ilgili son dakika haberlerini içerir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN