Meydanlarda ‘kararsız secmen’ avı

Meydanlarda ‘kararsız secmen’ avı

AK Parti ve CHP referanduma 3 gün kala kararsızları ikna etmek için kıyasıya mücadele ederken, Karar Ankara Kızılay Meydanı’nda ‘evet’ ve ‘hayır’ cephesinin nabzını tuttu. Karşılıklı standlarda halay çeken partililer, ‘ortadaki’ seçmenleri ikna etmek için dil döküyor.

ÖZEL HABER / EROL METİN

Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu için 16 Nisan Pazar günü sandık başına gidiyor. AK Parti’nin öncülük ettiği ‘evet’ cephesi ile CHP’nin başını çektiği ‘hayır’ cephesi son kozlarını oynuyor. Ankara Kızılay Meydanı’nda seçmenin oy tercihini etkileme konusunda kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.

Güvenpark tarafında CHP standı, hemen karşısında ise AK Parti standı yer alıyor. Standlara uğrayan vatandaşlar, her iki parti görevlilerince sıcak şekilde karşılanıyor. Kararsız olduğu ya da olumsuz tercihte bulunacağını belirten bir seçmen olarak karşılarına geçtiğinizde parti hatipleri dakikalarca sizi ikna etmek için dil döküyor. Kendi açılarından neden ‘evet’ ya da neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlatıyorlar.

CHP’li görevliler, 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin halktan onay alması halinde tek adam rejimi kurulacağını, kontrolsüz bir gücün oluşacağını, milletvekili sayısının 600’e çıkmasının halka ekstra maddi külfet getireceğini savunuyor. AK Parti’li hatipler ise yeni sistemde çift başlılığın sona ereceğinin altını çiziyor.  Önünü gören ve güven hissi duyan yatırımcının daha fazla yatırım yapacağı, bunun etkisiyle işsizliğin azalacağı ve teröre neşter vurulacağı dile getiriliyor. AK Parti’liler, muhalefetin ortaya attığı iddialara tek tek cevap veriyor. ‘Hayır’cıların vatandaşın kafasını karıştırmak için gerçek dışı ifadeler kullandıklarını belirtiyor.

AK Parti ve CHP’nin Kızılay’daki referandum çalışmaları şenlik havasında geçiyor. Seçim otobüslerinden çalınan şarkılar, stand etrafında toplanan vatandaşları ve parti üyelerini coşturuyor. Hem ‘hayır’cılar hem de ‘evet’çiler, kendi referandum parçaları eşliğinde oynuyor, halaya duruyor.

SAĞ EL BOZKURT SOL EL ZAFER İŞARETİ

Uğradığı CHP standında kendini müziğin ritmine kaptıran genç bir seçmen, sağ eliyle bozkurt işareti, sol eliyle de zafer işareti yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN