Mezitli Belediyesi sele karşı teyakkuzda

Mezitli Belediyesi sele karşı teyakkuzda

Mersin'de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Geçen yıllarda selin en yoğun olduğu bölgeleri ve evleri ziyaret eden Tarhan, mağdur vatandaşları ziyaret etti.

Mersin'de 24 saati aşkın süredir Fen İşleri Müdürlüğü’nün teyakkuz halinde olduğu kritik alanlarda yapılan çalışmaları denetleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de birkaç yer dışında su taşkını sorununun çözülmüş olduğunu söyledi. Eski Mezitli yolu, Kandak Deresi ve Tece bölgelerini ziyaret eden Başkan Tarhan, beklenenin çok üzerinde bir afet yaşandığına dikkat çekerek "Maalesef son iki gündür tüm Akdeniz bölgesini etkileyen olumsuz hava koşulları ile karşı karşıyayız.

"ŞU ANA KADAR CAN KAYBI YOK"

Ekiplerimiz yüksek kesimlerde karla mücadele ederken, merkezde de aşırı yağışın oluşturduğu taşkınlara karşı halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız dün geceden itibaren Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz Erdemli’deki vatandaşımız dışında bir can kaybımızın olmaması. Ben yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Maalesef tüm tedbirlerin alınmış olmasına karşın bu tür taşkınlar yaşanıyor. Mersin-Erdemli istikametinde belli süre trafiğe kapatılmak durumunda kalındı. Dere yataklarının plansız şekilde imara açılması ve metrekareye 140 kilogram yağış maalesef alınan tüm tedbirleri geçersiz kıldı” dedi.

20-01/09/mezitli-belediyesi1.jpg

"HER AN MÜCADELEYE HAZIR DURUMDAYIZ"

En büyük sorunun yaşandığı Eski Mezitli Yolunda çalışmaların büyük oranda tamamlandığı bilgisini veren Başkan Tarhan "Büyükşehir Belediyemiz burada çok önemli çalışma yaptı. Ancak bu yağışlara yetişemedi. Yağmurun dinmesiyle birlikte çok kısa sürede burası tamamlanarak bir daha bu tür felaketin yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bu bölge en acil bölgemiz. Maalesef burası yapılaşırken yağmur suyu drenaj hattı yapılmamış. Büyükşehir Belediyemiz burayı öncelikli olarak ele alacağını bildirmişti. Karayolları da kendi alanında çalışmaları yapıyordur. Önceki felaketlerle karşılaştırdığımızda daha hafif atlattık diyebiliriz. İnsanlarımızdan gelen tüm talepleri elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekibimizle, araç, teçhizatla her an müdahaleye hazır durumdayız. Şu an onlarca ihbara mücadele edilmektedir. Biz sadece sel olarak değil her türlü ekmek, çorba gibi gıda yardımları için de hazırız” diye konuştu.

Yağmurun aralık vermesini beklediklerini ifade eden Tarhan "Teknik olarak su tahliyesi düzgün çalışıyor. Ancak sürekli yoğun yağış, imarlaşmadaki hatalar nedeniyle taşkına sebep oluyor. Umarım bundan sonrası için bu bir ders olur ve bir daha böyle sorun yaşamayız. Tüm Mersinlilere geçmiş olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN