Milli Savunma Bakanı Fikri Işık sınır karakolunda | Son dakika

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık sınır karakolunda | Son dakika

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Karkamış Sınır Karakolu'nda incelemelerde bulundu. Bakan'a Kara Kuvvetleri Komutanı da eşlik etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu.

Fırat Kalkanı harekatına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, "Bu harekatın birkaç temel amacı var. Türkiye'nin sınır güvenliğinin sağlanması. Bu önemli önceliğimiz. Bunun yanında DAEŞ'in buralardan tamamen temizlenmesi. Başka bir amacımız da bu bölgenin insanının güvenle kendi topraklarına dönmeleri. Bizim müttefiklerimizden beklentimiz bu harekatta bize ve ÖSO'ya yardımcı olmaları. Ortak hedefimiz DAEŞ'tir" diye konuştu.

Işık, ABD'nin YPG ile ilgili tutumuna ilişkin olarak da "ABD, YPG'den başka bir güç yok diyordu, öyle olmadığını gösterdik" dedi.

15 TEMMUZ'UN KAHRAMANI KARŞILADI

Işık ve Orgeneral Çolak, sabah saatlerinde Ankara'dan askeri uçakla Gaziantep'e geldi. Gaziantep Havalimanı'nda Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, buradan Gaziantep Valiliğine geçti. Daha sonra 5. Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaret eden Işık ve Çolak, askeri helikopterle Kilis'te sınır hattına geldi.

Burada 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, harekat merkezine geçti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın yönetildiği harekat merkezinde brifing alan Işık, harekatta görev alan birliklerin komutanlarıyla telekonferans yöntemiyle görüştü. Başarı dileklerini ileten Milli Savunma Bakanı Işık, "Milletin desteği, duası arkanızda. Terör unsurlarını barındırmamak önemli önceliğimiz. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN