Milli Yüzücü Nezir Karap olimpiyatlara hazırlanıyor

Milli Yüzücü Nezir Karap olimpiyatlara hazırlanıyor

2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanan Nezir Karap, "Rio Olimpiyatları zevkli ve güzel geçecek. Oradaki amacım da sıralamada daha da yükselmek olacak" şeklinde konuştu.

Olimpiyat hazırlıklarını, ABD'li antrenör Bob Bowman nezaretinde, ABD'deki milli takım kampında sürdüren Nezir Karap, yaptığı açıklamada, yüzmeye eski bir futbolcu olan babasının teşvikiyle başladığını dile getirdi.

İstanbul Yüzme İhtisas Spor Kulübünde başlayan yüzme serüveninin, bu noktalara kadar gelebileceğini hiç düşünmediğini anlatan 22 yaşındaki sporcu Karap, "Yüzmeye sağlıklı olmak için gidiyordum. Aslına bakarsanız 2012 Londra Olimpiyatları'na kadar pek de bir başarım yoktu. Beni olimpiyatlara gidebileceğime, hiç yapılmamış bir şeyi yapabileceğime inandıran kişi, eski antrenörüm Ali Özüak'tı" diye konuştu.

Nezir, "Antrenörüm bana olimpiyatlara A barajını geçerek gidebileceğimi söylediğinde, kendisine gülmüştüm" ifadelerini kullandı.

"YAPAMAZ DEDİKLERİ HER ŞEYİ YAPTIM"

ABD'deki çalışmalara, 2 yıl önce Bob Bowman ve olimpiyat şampiyonu ABD'li yüzücü Michael Phelps ile başladığını anımsatan Nezir, "Buraya gelirken bana inanmayanlar vardı. Çok çalıştım. Yapamaz dedikleri her şeyi yaptım" dedi.

ABD'de her şeyin yolunda gittiğini ve Milli Takım Teknik Direktörü Erkan Mutlu ile birlikte olimpiyat hazırlıklarına devam ettiklerini belirten milli yüzücü, "ABD kampında ortam inanılmaz, buradaki takım arkadaşlarım, olimpiyat şampiyonları ve ABD'li rekortmenler. Bu durum beni daha fazla motive ediyor" diye konuştu. 

Rio Olimpiyatları'na A barajını geçerek giden ilk Türk erkek sporcu olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Nezir, şunları söyledi:

"İlk ve tek olmak, başarımı daha da önemli yapıyor. İlk hedefim, mayıstaki Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve 400 metre serbest dışındaki diğer kategorilerde de olimpiyat barajını geçmek. Bunu başaracağıma inanıyorum. Rio Olimpiyatları zevkli ve güzel geçecek. Oradaki amacım da sıralamada daha da yükselmek olacak." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN