Milyonlarca Teksaslı mağdur olmuştu... İstifa edecekler

Milyonlarca Teksaslı mağdur olmuştu... İstifa edecekler

ABD'nin Teksas eyaletinde elektrik şebekesi operatörünün yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, milyonlarca kişinin elektriksiz kalmasına yol açtığı gerekçesiyle istifa edeceği açıklandı.

ABD'nin Teksas eyaleti dondurucu soğuklar nedeniyle zor günler geçiriyor. Teksas'ın elektrik şebekesi operatörünün yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, milyonlarca kişinin elektriksiz kalmasına yol açtığı gerekçesiyle istifa edeceği açıklandı.

SORUŞTURMA TALEBİ

Açıklama Teksas Valisi Greg Abbott’tan geldi. Abbott konuyla ilgili yaptığı açıklamada, elektrik şebekesi operatörü Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’nin (ERCOT) elektrik kesintileriyle ilgili bu durum karşısında hazırlıksız yakalanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Teksas Valisi Abbott olayla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti. Abbott, Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’nin yönetim kurulu başkanı ve 4 üyesinin istifa edeceğini açıkladığını duyurdu. Teksas Valisi Abbott, bu istifaları olumlu karşıladığını söyledi.

NE OLMUŞTU?
Kuzey Kutbu'ndan gelerek tüm ülkeyi etkisi alan soğuklar nedeniyle 100 milyonu aşkın ABD'li ağır kış şartlarını yaşadı. Soğuk havalar sonucu en az 70 kişi kişi hayatını kaybetti. Çoğu kişi, trafik kazalarında, evlerinde ya da arabalarında karbonmonoksit zehirlenmesinden ötürü yaşamını yitirdi. Boruların donması nedeniyle de yaklaşık 13 milyon insan, temiz suya erişim sağlayamamıştı.  ABD Başkanı Joe Biden, dondurucu soğukların sebep olduğu elektrik kesintilerinin olumsuz etkilediği Teksas eyaletinde acil durum ilanının gerçekleştiğini duyurmuştu. Mississippi eyaletindeki Jackson şehrinde de 150 bin civarında; Memphis şehri dahil olmak üzere Tennessee eyaletinde de 650 binden fazla kişi su kesintisi sorunu yaşamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN